Palačinke zapečene u rerni: Hrskave spolja, sočne iznutra - smazaćete ih u jednom zalogaju!
Od ove količine dobijete 10-15 palačinki zavisno od veličine tiganja
Slane palačinke su godinama bile podcenjene u kulinarstvu jer su primat uzimale slatke sa brojnim namazima. Međutim, ko je jednom probao slanu verziju, iznova joj se vraćao. Palačinke zapečene u rerni su jelo kojem nećete odoleti zbog fantastične kombinacije sočnog fila i hrskave korice. Ovo je najjednostaviji recept, pogodan je čak i za početnike.
Sastojci:
- 10 palačinki
- 10 listova šunke
- 10 kašika (oko 200 g) sitnog sira
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- kečap
- origano
Priprema:
Palačinke ispecite po svom receptu Ili umutite 2 jajeta sa malo soli, dodajte 150 g brašna, 200 ml mleka i 150 ml kisele vode i 2 kašike ulja. Od ove količine dobijete 10-15 palačinki zavisno od veličine tiganja. Svaku palačinku premazati kečapom, staviti listić šunke, kašiku sira, urolati i poređati u pleh ili u vatrostalnu činiju. Ulupati jaje, dodati jogurt, izmešati i preliti palačinke. Posuti origanom. Peći 20ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
BONUS VIDEO:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija