Recept za tikvice punjene ćurećim meso: Neće im odoleti ni gurmani najistančanijeg nepca, a preporučuje i onima koji vode računa o proteinskom unosu
Recept za najbolje punjene tikvice sa ćurećim mesom tražiće vam svaka osoba koja bude probala ovo preukusno, a lagano jelo
Tikvice su idealne za svako godišnje doba, brzo se spremaju, ne vare se teško, pune su vitamina, a u kombinacji sa ćurećim mesom dobijate neodoljivo ukusan obrok! Mogu da ga jedu bez griže savesti i oni koji kubure sa viškom kilograma, te žele da smršaju.
Sastojci:
- 200 g ćurećeg mlevenog mesa
- šaka nane
- 1 šargarepa
- komadić celera
- mladi luk
- kašičica chia semenki
- Kurkuma
- Beli luk granule
- 4 tikvice
- šaka peršuna
- 4 čeri paradajza
- 50 g mocarele
- kiselo mleko
Priprema:
Luk i nanu iseckajte, šargarepu i celer izrendajte. Tikvice izdubite i poređajte po tepsiji obloženoj papirom za pečenje a, njeno “meso” koje ste izvadili izpasirajte u secku.
Ćureće meso propržite na maslinovom ulju, dodajte iseckano povrće, začinite kurkumom i belim lukom u granulama, dodajte so i biber i izpasirane tikvice. Dodajte kašičicu čia semenki i krčkajte sve zajedno oko 5 minuta.
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova