Da li znate da jedna namirnica iz vaše kuhinje može sprečiti nakupljanje leda u zamrzivaču? Pomoću ovog trika više nećete morati da svaki čas odmrzavate uređaj
Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prekomerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica
Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prekomerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Da bi se sprečio ovaj problem, ključno je pravilno pakovati hranu i održavati optimalne uslove unutar uređaja. Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, trebaju biti dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja doprinosi stvaranju leda.
Iako moderni hladnjaci i zamrzivači često imaju no frost tehnologiju, stariji modeli još uvek zahtevaju redovno odmrzavanje kako bi se sprečilo nakupljanje leda. Prvi korak u rešenju ovog problema je temeljno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon uklanjanja leda, važno je dobro osušiti sve unutrašnje površine.
Jedan praktičan savet za sprečavanje stvaranja novog leda je nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje stranice hladnjaka i zamrzivača, što stvara zaštitni sloj i otežava nakupljanje leda. Tako unutrašnjost ostaje suva, a potreba za čestim odmrzavanjem se smanjuje.
Ako se led i dalje stvara, treba proveriti vrata i stanje gume na vratima. Takođe, važno je izbegavati često otvaranje zamrzivača kako bi se sprečilo ulazak toplog vazduha koji uzrokuje kondenzaciju i stvaranje leda. Osim toga, treba se uveriti da zamrzivač nije pretrpan, jer to sprečava slobodnu cirkulaciju vazduha, što takođe može dovesti do stvaranja leda.
(Kurir.rs/NajŽena/J.M.)
Bonus video:
Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prekomerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Da bi se sprečio ovaj problem, ključno je pravilno pakovati hranu i održavati optimalne uslove unutar uređaja. Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, trebaju biti dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja doprinosi stvaranju leda.
Iako moderni hladnjaci i zamrzivači često imaju no frost tehnologiju, stariji modeli još uvek zahtevaju redovno odmrzavanje kako bi se sprečilo nakupljanje leda.
Prvi korak u rešenju ovog problema je temeljno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon uklanjanja leda, važno je dobro osušiti sve unutrašnje površine.
Jedan praktičan savet za sprečavanje stvaranja novog leda je nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnje stranice hladnjaka i zamrzivača, što stvara zaštitni sloj i otežava nakupljanje leda. Tako unutrašnjost ostaje suva, a potreba za čestim odmrzavanjem se smanjuje.
Ako se led i dalje stvara, treba proveriti vrata i stanje gume na vratima. Takođe, važno je izbegavati često otvaranje zamrzivača kako bi se sprečilo ulazak toplog vazduha koji uzrokuje kondenzaciju i stvaranje leda. Osim toga, treba se uveriti da zamrzivač nije pretrpan, jer to sprečava slobodnu cirkulaciju vazduha, što takođe može dovesti do stvaranja leda.
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija