Recept za sočne ćufte iz rerne: Ovaj delikates ne zahteva dugo stajanje kraj šporeta, a ukus će vas oboriti sa nogu
Evo kako da napravite ovaj delikates koji će vam probuditi sva čula
Vikend je tu, a sa njim i poželjno vreme odmaranja pa vam s tim nudimo recept za ćufte iz rerne koji ne zahteva stajanje pored šporeta satima. Prave se brzo i bez po muke. Evo kako da napravite ovaj delikates koji će vam probuditi sva čula.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- po ukusu soli
- 1 kašičica mirođije
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- po potrebi prezli
Sos:
- 500 ml paradajz soka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika brašna
- 200 ml vode
Priprema:
U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, , bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.
(Kurir.rs/J.M.)
Pogledajte recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima:
EU ODOBRILA PLAN ZA JAČANJE ODBRANE EVROPE: Orban odbio da potpiše zaključke EU o slanju vojne pomoći Ukrajini! (FOTO, VIDEO)