Slušaj vest

Vikend je tu, a sa njim i poželjno vreme odmaranja pa vam s tim nudimo recept za ćufte iz rerne koji ne zahteva stajanje pored šporeta satima. Prave se brzo i bez po muke. Evo kako da napravite ovaj delikates koji će vam probuditi sva čula. 

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • po ukusu soli
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • po potrebi prezli
profimedia0409544491.jpg
Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Foto: Profimedia

Sos:

  • 500 ml paradajz soka
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode

Priprema:

U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, , bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.

(Kurir.rs/J.M.)

Pogledajte recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima:

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii