Slušaj vest

Za uspešnu pripremu jela, treba znati određene kulinarske trikove koji pomažu da jelo uspe i bude ukusnije. Da bi pirinačbio savršen, a ne slepljen i tvrd ili gnjecav, primenite trik iskusnih domaćica.

Mnogi se pitaju da li je nužno oprati pirinač pre kuvanja kako bi se sprečilo lepljenje. Naime, kuvari preporučuju pranje pirinča iz higijenskih razloga, kako bi se uklonila prašina, insekti ili ostaci ljuske.

Sipajte malo voćnog soka

bubrezi-stockphotowomansqueezinglemonjuiceinkitchen717659395.jpg
Limunov sok Foto: Shutterstock

Jedan od načina da skuvan pirinač bude savršen jeste dodavanje malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuva, neposredno pre nego što počne da ključa. Limunov sok sprečava zgrudnjavanje pirinča i čini jelo vazdušastim.

Možete i ovu namirnicu da stavite

Ukoliko nemate limun pri ruci ili ne želite da ga upotrebite na ovaj način, druga opcija je dodavanje nekoliko kapi ulja u vodu pre nego što počne da ključa. Ovo će pomoći da se zrna ne slepe tokom kuvanja, već da budu razdvojena.

(Kurir.rs/Najžena)

 VIDEO: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom: 

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane