Posne pljeskavice od sojinih ljuspica idealne su za nedeljni ručak: Zdrave su i spremaju se za tren oka
Vreme Velikog posta se bliži kraju, a nekim domaćicama ponestalo je ideja šta bi mogle da spreme za nedeljni ručak. Posne pljeskavice od sojinih ljuspica idealno su rešenje. Zdrave su i spremaju se očas posla.
Sastojci:
- 150 g sojinih ljuspica ili komadića
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka ili 2 manje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika lanenog semena
- par kašika brašna ili prezli
- 1 kašikica soli
- 1/2 kašikice bibera
- suvi začin i peršun po ukusu
Priprema:
Krompir i šargarepu obariti i ostaviti da se ohlade. Sojine ljuspice preliti sa vrelom vodom i ostaviti sa strane da nabubre oko 15 - 20 minuta. Kašiku lanenog semena preliti sa malo tople vode i odvojiti sa strane. Crni luk i dva čena belog luka iseckati što sitnije.
Ohlađeni krompir i šargarepu izrendati na sitno rende, a sojine ljuspice iscediti rukama od viška vode. Sve sastojke pomešati u dubljoj posudi, dodati po želji začine ( 1 ravna kašičica soli, pola ravne kašičice bibera, 1 kašičica suvog začina, peršun i sl.).
(Kurir.rs/Stil)
Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima