Slušaj vest

Vreme Velikog posta se bliži kraju, a nekim domaćicama ponestalo je ideja šta bi mogle da spreme za nedeljni ručak. Posne pljeskavice od sojinih ljuspica idealno su rešenje. Zdrave su i spremaju se očas posla. 

Sastojci:

  • 150 g sojinih ljuspica ili komadića
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka ili 2 manje
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika lanenog semena
  • par kašika brašna ili prezli
  • 1 kašikica soli
  • 1/2 kašikice bibera
  • suvi začin i peršun po ukusu
posne pljeskavice.jpg
Posne pljeskavice Foto: printscreen/youtube/jajaikobaja

Priprema:

Krompir i šargarepu obariti i ostaviti da se ohlade. Sojine ljuspice preliti sa vrelom vodom i ostaviti sa strane da nabubre oko 15 - 20 minuta. Kašiku lanenog semena preliti sa malo tople vode i odvojiti sa strane. Crni luk i dva čena belog luka iseckati što sitnije.

Ohlađeni krompir i šargarepu izrendati na sitno rende, a sojine ljuspice iscediti rukama od viška vode. Sve sastojke pomešati u dubljoj posudi, dodati po želji začine ( 1 ravna kašičica soli, pola ravne kašičice bibera, 1 kašičica suvog začina, peršun i sl.).

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii