Napravite uskršnji ručak za male pare: Preukusno jelo idealno za prazničnu trpezu oduševiće i ukućane i goste
Svinjska kolenica u pivu oboriće vas s nogu svojim sočnim mesom i hrskavom koricom. Savršena je za vaskršnji ručak, a uz pečeni krompir i paradajz salatu ugođaj će biti potpun. Evo recept kako da je spremite, a za ovaj delikates neće vam biti potrebno mnogo novca.
Sastojci:
- 4 svinjske kolenice
- 2 šargarepe
- 1 peršun
- komad celera
- komad praziluka
- 300 ml tamnog piva
- 4 čena belog luka
- kašika slatke paprike
- kašika majorana
- kašika mlevenog kima
- pola kašičice mlevenog bibera
- 10 zrna bibera
- 5 zrna aleve paprike
- 3 lovorova lista
- so, po ukusu
Priprema:
Oprane kolenice stavite u lonac naliven vodom pa dodajte dodajte biber u zrnu, lovorov list i alevu papriku. Kuvajte 2 sata, ali nakon prvog sata potrebno je da dodateočišćenu šargarepu, peršun, celer i beli deo praziluka, pa posolite.Nakon proteklih 2 sata, izvadite kolenice i ostavite ih da se ohlade.
Zatim je potrebno da pripremite marinadu od piva, majorana, belog luka, mlevene paprike, kima, bibera i soli po želji. Nakon što su se kolenice ohladile, položite ih u marinadu pa prelijte meso sa svih strana. Ostavite kolenicu u marinadi oko 1 sat vremena, ali je za to vreme potrebno da je povremeno promućkate da biste marinadom osvežili meso.
Kolenice položite u vatrostalnu posudu, prelijte ih ostatkom marinade pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C narednih 1 sat vremena. Marinadom takođe prelivajte meso i dok se peče, ne više od tri do četiri puta. Kao prilog možete dodati pečeni krompir i paradajz salatu.
Bonus video: Recept za sendvič kolač sa kokos filom