Slušaj vest

Pilav je jedno od omiljenih domaćih jela jer se veoma lako priprema, a ukus mu se dugo pamti

Sastojci:

500 gr pilećeg mesa po želji, ovaj put su to bila krilca
2 šolje ( za mleko ) pirinča
50 ml ulja
1 veća glavica crnog luka
1 kašika suvog začina
po prstohvat peršuna i bosiljka
lovorov list

pilav-shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Iseckati crni luk pa ga sa uljem i malo vode prodinstati. Kada je luk omekšao dodati pileće meso, suvi začin i naliti vode da ogrezne. Posle 10 minuta kuvanja piletine dodati pirinač i dve pune čaše vode. Smanjiti vatru i povremeno mešati da pirinač ne bi zagoreo, a to hoće da se desi dok se okrenete. Dok se pirinač ne skuva biće potrebno dodavati vode. U toku kuvanja dodati lovor i pred kraj ga izvaditi. Vodu dodajte kada skoro svu vodu upije pirinač.

Neka vam je masa koja se kuva malo redja, da može se mešati, pirinač ako mu je potrebno još vode da moće da upije. Kada su se piletina i pirinač skuvali ostavite samo još koliko da višak vode ispari, uz povremeno mešanje.

Na kraju dodati peršun i bosiljak, probate, pa ako je potrebno dosolite, pobiberite ako volite.

(Kurir.rs/Domaćirecepti)

Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Instagram/giallozafferano