Slušaj vest

Testo je neverovatno mekano i vazdušasto, bukvalno se topi u ustima! Bilo da ih poslužite kao užinu, uz glavno jelo, ili kao brzi doručak, ovi mali zalogaji neće dugo ostati na stolu. Brzo, jednostavno i - apsolutno neodoljivo!

Sastojci:

300-320g brašna
250g maslaca (može i margarin)
250g feta sira
Žumance i susam za preko

Priprema

1. U činiju umestiti prvo 250g brašna sa 250g maslaca sobne temperature.

2. Dodati fetu pa sve zajedno umestiti. Ako je testo mnogo lepljivo dodati još brašna. Testo ostaviti na 20 minuta u frižider, pa zatim premestiti i razvući na pobrašnjenu površinu i seći pogačice (može čašicom od rakije).

3. Premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180°C 20ak minuta.

(Kurir.rs/SrbijaDanas)

 VIDEO: Recept za faširane šnicle: 

Recept za faširane šnicle od tikvica Izvor: Instagram/papillamonella