Slušaj vest

Letnjim poslasticama retko ko može da odoli. Širom sveta, već sa prvim skokom temperatura, sladoledi se jedu u ogromnim količinama. Evo kako da sami napravite domaći sladoled i rashladite se očas posla. Donosimo vam jednostavan recept od 3 sastojka.

Sastojci:

500 ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
400 ml kondenzovanog mleka

stockphotochocolateicecreamhandmadefromnutellaonmetalbackgroundhorizontal278657933.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: 

U veću činiju sipajte slatku pavlaku i mutite mikserom sve dok ne postane čvrsta. Potom dodajte ekstrakt vanile i kondenzovano mleko pa mešajte dok se sve ne sjedini. 

Dobijenu smesu sipajte u posudu koja može da ide u zamrzivač, pa prekrijte providnom folijom i poklopcem posle nje. Stavite u zamrzivač na najmanje šest sati. Međutim, ako ne želite da se sasvim zaledi, možete ga držati i četiri sata. Posle ovog vremena desert je spreman za posluženje, a možete dodati komadiće voća, nekog preliva poput čokolade ili karamele ili možda i drobljeni keks.

Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Instagram/giallozafferano