Slušaj vest

Mogućnosti za pripremu su brojne, a mi smo odlučili da vam u današnjem tekstu predstavimo jednu osvežavajuću supu, sa zanimljivim tvistom.

Reč je o kombinaciji tikvica i feta sira, a inspiraciju smo potražili u francuskoj kuhinji. Pripremite olovke, jer verujemo da će vam se dopasti naš jednostavan, ali interesantan predlog za sezonski obrok, koji vam je dovoljan za ručak ili užinu. Nadamo se da su ovi redovi dovoljan poziv da ostanete sa nama i u nastavku.

potaž.jpg
Potaž Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 do 4 tikvice, ukupne težine 1 kg
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 150 g feta sira
  • svež korijander
  • malo balzamiko sirćeta i zelenog Tabasco sosa
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičice morske soli
  • so i biber
Potaž od budeve serviran u beloj činijici na postavljenoj na stolu u uz presečenu bundevu, začinsko bilje, so i semenke bundeve
potaž Foto: Shuttershtock

Priprema:

Za početak, operite tikvice i iseckajte ih. Oljuštite i iseckajte luk. Propržite crni luk na maslinovom ulju, a zatim dodajte tikvice i beli luk. Sipajte vodu, tako da prekrije povrće, posolite i pobiberite, a zatim krčkajte 15 do 20 minuta. Omekšalo povrće izblendajte štapnim mikserom, a po potrebi dodajte još malo tople vode kako biste regulisali gustinu. Zatim dodajte fetu i korijader, pa sve lagano promešajte kako bi se sastojci fino sjedinili. Ostavite da se supa prohladi, pa tek onda odložite u frižider do služenja. Za kraj, dodajte kockice izmrvljene fete, iseckani korijander, malo balzamika i Tabasko sosa, kao i malo soli i bibera, i uživajte u savršeno laganom i ukusnom letnjem obroku!

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video: Recept za faširane šnicle od tikvica

Recept za faširane šnicle od tikvica Izvor: Instagram/papillamonella