Slušaj vest

Ako volite da jedete ćufte, onda vam predlažemo brz i jednostavan recept na drugačiji način.

Napravite ih od hleba i kratko krčkajte u paradajz sosu. Ovako pripremljene ćufte su super predlog za ručak, a dovoljno je da uz njih poslužite samo sezonsku salatu.

Sastojci:
200 g hleba
150 ml mleka
2 jajeta
150 g parmezana (može i neki drugi sir)
1 veza peršuna
1 čen belog luka
Za sos:
500 ml paradajz sosa
1 crni luk
maslinovo ulje

stockphotomeatballsinsweetandsourtomatosauce337451099.jpg
Recept za ćufte Foto: Shutterstock

Priprema:

Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta. U tu posudu dodajte rendani parmezan, seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Sve lepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Recept za ćufte sa tikvicama:

Recept za ćufte od tikvica Izvor: TikTok/ fitgreenmind