Kremasta torta sa breskvama bez pečenja: Poslastica čarobnog ukusa je idealna za letnje dane
Leto je period godine u kojem možemo da uživamo u različitim i sočnim vrstama voća, a jedno od omiljenih su svakako breskve. One su slasne i kada se jedu sveže, ali odlično idu i kao deo voćnih kolača i torti. Za pripremu ovog kolača vam je potrebno samo nekoliko sastojaka, a kremasti ukus je prava čarolija.
Recept:
- 200 g piškota
- 200 g mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 200 g breskvi + 300 g breskvi za dekoraciju
- 250 ml hladne vode
- 15 g želatina
Priprema:
Umočite piškote u mleko i ređajte u činiju. Potom umutite slatku pavlaku i šećer, pa onda dodajte i isečene breskve u fil. Promešajte. Stavite fil preko piškota, pa potom preko njega i red seckanih breskvi. Pomešajte vodu i želatin i ostavite 10 minuta da nabubri, a potom zagrejte u mikrotalasnoj na dva minuta i prelijte preko torte. Spremnu tortu ostavite u frižideru da se stegne tri sata i potom uživajte u njenom ukusu.
(Kurir.rs/Informer)
VIDEO: Kako iseći okruglu tortu na puno parčića: