Sočni čamčići od tikvica punjeni mlevenim mesom: Jednostavan nedeljni ručak
Sočan ručak od tikvica uvek je sjajno rešenje tokom letnjih dana. Ako još niste smislili šta da spremate za nedeljni ručak, mi vam donosimo sjajan recept. Čamčići od tikvica se prave veoma brzo, a jelo je sočno i zastino.
Sastojci:
- 1kg tikvica
- 300 g mlevenog mesa
- 150 g paradajza
- 150 sveže paprike
- 50 g luka
- 1 češnjić belog luka
- 100 g trapista
- Origano
- Začin, biber
Priprema:
Potrebno je birati manje tikvice, tako da ih 4-5 stane u kilo, otprilike da su dužine dlana. Tikvice se dobro operu, ne ljušte se, prerežu se uzdužno i samo im se sredina izdubi kako bi se dobio oblik čamca, a onda se svega 2-3 min bare u slanoj vodi. Posebno se izdinsta sitno seckani crni i beli luk, dodaju se sjeckane paprike, paradajz i sredina tikvice koju smo izdubili. I na kraju mleveno meso. Sve se na malo jačoj vatri brzo proprži, začini začinom, biberom i origanom.
Na kraju se ovom smesom napune tikvice slože se na pek papir , preko njih se narenda trapist, a možete dekoracije radi staviti i kriškicu paradajza, i u rernu na 200C oko 20 min. Kad se sir lepo otopi i porumeni i tikvice su gotove.
Bonus video: Recept za palačinke od sira i krompira