Umutite sastojke za 5 minuta i imate zasitan obrok: Mini-gibanice od cepkanih kora idealne kao užina za posao i školu
Ovi slani mafinipripremaju se jednostavno, od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a gotove su, sve s pečenjem, za manje od pola sata.
Najbolje od svega je što su jednako ukusne i tople i hladne, pa ih možete poneti na posao, spakovati deci za školu ili poslužiti uz jogurt za večeru ili doručak. Jednostavno, uz minimalan trud, dobijate ukusan i praktičan obrok za svaku priliku!
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu
- 3 jajeta
- 2 čaše jogurta
- malo ulja
- pola kašičice praška za pecivo
- so po ukusu
- susam po želji
Priprema
1. Žicom (ili čak mikserom) umutite jaja penasto, pa dodajte so po želji , jogurt i prašak za pecivo i polako promešajte.
2. Dodajte malo ulja kako se pitice ne bi lepile i da bi bile malo kremastije (biće dovoljno pola čaše), pa ponovo promešajte.
3. Iscepkajte kore za pitu, pa ih umačite u smesu i ređajte u kalup za magine obložen korpicama za pečenje. Pospite susamom.
4. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 15-20 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu mafina ne bude čista kad je izvadite.
5. Ostavite da odstoji najmanje pet minuta posle pečenja, pokriveno čistom krpom, pa služite uz jogurt ili kiselo mleko.
(Kurir.rs/Glossy)
VIDEO: Mafin sa bananama i kikiriki puterom