Slušaj vest

Punjene prženice obožavaju i deca i odrasli. Jednostavno se prave, a drže nas sitim i po nekoliko sati. Donosimo vam recept za ovo sočno jelo.

Sastojci:

- 12 kriški starog hleba

- 6 listova kačkavalja

- 6 listova šunke

- 3 crvene paprike ili paradajza

- 4 jaja

- 50 ml mleka

- pola kašičice soli

prženice, doručak, nostalgija, recept
Foto: KSCHiLI / Alamy / Profimedia

Priprema:

Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz. Umutite jaja i dodajte mleko.

Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja. Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči. U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje. Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe. Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.

Vesna de Vinča otkrila recept jela za siromašne Izvor: instagram/vesnadevinca