AUTIZAM NIJE BAUK: Dečak (17) doveo tim do pobede!

Heroj škole

AUTIZAM NIJE BAUK: Dečak (17) doveo tim do pobede!

Život -
Džejson, košarkaš koji boluje od autizma, ubacio je 20 poena samo u jednoj četvrtini i postao junak cele škole

Deca koja boluju od autizma često su na margini i neshvaćena jer je usled bolesti njihovo ponašanje izuzetno specifično. Simptomi ove bolesti su neodazivanje na ime, izbegavanje kontakta očima, problemi sa snom, izostajanje govora, izbegavanje fizičkog kontakta, zabavljanje samim sobom, desocijalizacija, zamišljenost, dekoncentrisanost, nezainteresovanost za ono što se dešava u okolini i mnogi drugi, a nauka malo može da pomogne da se deca izvuku iz svog sveta.

Međutim, slučaj jednog dečaka koji boluje od autizma pokazuje da takva deca ne samo da ne moraju da budu na margini nego mogu da postanu i junaci svojih vršnjaka.

Džejson Mekelejn, koji je 2006. godine imao 17, postao je heroj u svojoj školi pošto je u finalnoj utakmici ubacio neverovatnih 20 poena u samo jednoj četvrtini i tako svoj tim doveo do titule. Ništa ne bi bilo neverovatno da dečak ne boluje od autizma. Pre nego što je odigrao "utakmicu života" bio je pomoćnik trenera košarkaškog kluba, a onda je ušao u teren i prvi šut sa tri metra bio je čist promašaj, ali mladog Džejmsa to nije obeshrabrilo, usledile su trojke i digao je celu salu na noge. Ovaj 17-godišnji mladić pravi je dokaz da su granice mogućnosti ove dece neiscrpne.

http://www.youtube.com/watch?v=1fw1CcxCUgg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track