IMALA JE SAMO 25 KILOGRAMA: Nakon sestrine molbe njen život se promenio

Samo to je bilo potrebno

IMALA JE SAMO 25 KILOGRAMA: Nakon sestrine molbe njen život se promenio

Život -
Debi Džonson od svoje 14. godine boluje od anoreksije i nekoliko puta je imala samo 25 kilograma, a njena porodica se osećala nemoćno...

Debi Džonson od svoje 14. godine boluje od anoreksije i napokon je uspela da pobediti bolest. Ona je nekoliko puta imala samo 25 kilograma, a njena porodica se osećala nemoćno. Ipak, kad je Debina sestra Lindzi zamolila Debi da joj bude kuma na venčanju, ispostavilo se da je to najbolji lek koji joj je neko mogao dati.

Debi je odlučila da neće pokvariti sestrine slike s venčanja svojim bolno mršavim telom, a to samo dokazuje da joj je bio potreban podstrek da bi bila bolje.

Ona je uspela da dođe do zdrave težine, ispunu svoju ulogu kume i nakon toga ostane zdrava.

"To što je Lindzi od mene tražila da joj budem kuma je ono što mi je bilo potrebno", kaže Debi (33) koja živi u Belfastu.

"Odlučila sam da ću biti bolje na dan venčanja, a nisam htela da pokvarim slike svojim mršavim telom. Ona je bila sa mnom dok sam se borila sa anoreksijom, htela sam da joj uzvratim", dodaje Debi.

"Uvek sam imala dobar apetit i normalnu težinu. Ali, na početku srednje škole izgubila sam samopouzdanje. Osećala sam se neuspešnom i izgubila sam apetit. Nisam mnogo jela u školi i zapravo sam se zbog toga osećala dobro. To je bila jedina stvar koju sam mogla kontrolisati", priznaje Debi.

Kilogrami su počeli da se tope, a njena majka ju je odvela kod lekara. Dijagnoza je bila anoreksija i poslali su je kod psihijatra. Ta opasna dijagnoza šokirala je njenu sestru.

"Prvi put sam primetila da Debi mršavi kada se vratila sa odmora i kad sam videla fotografije. Videla sam da je baš mršava. Pre toga nisam ni primetila, ali fotografije su me šokirale", kaže Lindzi. Debi je i dalje mršavila, pa je sa 16 godina imala samo 29 kilograma.

"Svi su hteli da mi pomognu. Mama je čak napustila posao da bi mogla da me pazi. Ali ništa nije pomoglo", otkriva Debi.

Tri meseca je ležela u psihijatrijskoj bolnici i tada je uspela da se ugoji do 41 kg. Međutim, čim je izašla iz bolnice, opet je počela da mršavi. 2001. godine je prebačena u specijalizovanu bolnicu za poremećaje u ishrani gde su je uglavnom hranili na cevčicu.

Sledećih šest godina Debi je ostala u bolnici, a 2007. godine dogodila se presudna poseta. Njena sestra objavila je da se udaje i rekla da želi da joj Debi bude kuma.

"Tada sam svom terapeutu rekla da moram biti bolje za dan venčanja."

Počela je da unosi 3000 kalorija dnevno, jela je testeninu, picu i pila visokokalorične napitke. Do dana venčanja u septembru 2009. godine Debi je došla do zdrave težine od 51 kilograma i haljina joj je izvrsno stajala.

Od venčanja je zadržala istu težinu, a u međuvremenu se verila sa Skotom kojeg je upoznala u jednom baru.

"Bila sam u bolnici 10 godina, a to što sam bila kuma spasilo mi je život", zaključuje Debi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track