TEMPERATURNI TRENING: Zima topi kilograme

Istraživanje

TEMPERATURNI TRENING: Zima topi kilograme

Život -
Hladan vazduh je upravo ono što po novim istraživanjima pomaže pri gubljenu težine

"Temperaturni trening" je možda jedna od stvari koje nedostaju planovima za mršavljenje, jer jer hladan vazduh upravo ono što po novim istraživanjima, pomaže pri gubljenju težine.

Kada boravimo na hladnom, energija u našem telu se povećava kako bi održala adekvatnu temperaturu. Dolazi do drhtavice koja proizvodi toplotu, a drhtanjem čovek potroši pet puta više energije nego dok odmara, samim tim gubi i masne naslage.

Istraživači smatraju da su mogućnosti za kontrolisanje temperature u zatvorenim prostorima, dosta uticale na probleme sa gojaznošću koji prate čoveka u industrijskim društvima.

Vrsta masti koja se naziva "braon mast", ima ulogu sagorevanja kalorija, a ne njihovog skladištenja i aktivira se kao odgovor na hladnoću. Istraživanja su pokazala da se ljudi vremenom naviknu na niske temperature, a kao rezultat toga imaju mnogo više braon masti. Ispitanici su rekli da su se nakon nekog vremena osećali prijatnije na hladnom, kao i da drhtanje vremenom nestane.

Lošiji sistemi zagrevanja od pre 50 godina, mogu biti uzrok nižeg stepena gojaznosti u odnosu na danas, kada je većini udobno i toplo.

Istraživači smatraju da treba uvesti temperaturno treniranje, jer bi češće izlaganje hladnim uslovima mogao biti ozbiljan faktor za stvaranje zdravijeg životnog stila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track