BRITANKA ŠOKIRALA SVET: Dojila sam sina do pete godine!
Foto: Dejli Mejl

Sam odlučio

BRITANKA ŠOKIRALA SVET: Dojila sam sina do pete godine!

Život -
Mališanu je rekla da je prerastao dojenje, ali da ga je pustila da sam odluči da prestane da sisa, što se desilo kada je shvatio da njeno mleko više nema ukus sendviča sa džemom i čokoladnog mleka

Britanka Katrion Rivs ponisno ističe da je svoga sina dojila pet godina iako ju je okruženje bilo užasnuto. Njen najstariji sin je sisao sve dok sam nije odlučio kada je dosta.

Rivsova (40) priznaje da mališanu rekla da je prerastao dojenje, ali da ga je pustila da sam odluči da prestane da sisa, što se desilo kada je shvatio da njeno mleko više nema ukus sendviča sa džemom i čokoladnog mleka".

"Mnogo smo razgovarali od tome, još od njegove treće godine. Rekla sam mu da je to njegova odluka, ali da to njegovi vršnjaci više ne rade. Nisam želela da se oseća nenormalno, ali nisam želela ni da ga primoravam na bilo šta", rekla je. Rivsova je odlučila da svoja iskustva podeli s javnošću pošto je na televiziji gledala ženu iz Berkšira koja još doji svoju petogodišnju ćerku.

"Videla sam da se ljudi zgražavaju na tu ideju, ali mislim da bi to trebalo da bude prihvaćeno i da u tome nema ničeg lošeg", kaže Rivs.

Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije, žene bi decu trebalo da doje do šestog meseca života. Mnogi stručnjaci, međutim, tvrde da od majčinog mleka nema bolje hrane za dete i da što ga mališani duže piju, tim bolje. Takođe, žene imaju manje šanse da se ugoje dok doje.

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track