OBAVEZNO PROČITATI: Saznajte kojoj krvnoj grupi prija koji čaj
Foto: Dr Kurir

Klasifikacija po krvi

OBAVEZNO PROČITATI: Saznajte kojoj krvnoj grupi prija koji čaj

Život -
Kada govorimo samo o napicima, onim toplima, kafa je pogodna jedino za tipove A i B dok su različite vrste čajeva dobre za sve krvne grupe, iako se smatra da crni čaj trebaju smanjiti ili izbaciti sve

Sigurno ste čuli za ishranu po krvnim grupama koja zabranjuje ili preporučuje namirnice koje odgovaraju određenoj klasifikaciji krvi.

Kada govorimo samo o napicima, onim toplima, kafa je pogodna jedino za tipove A i B dok su različite vrste čajeva dobre za sve krvne grupe, iako se smatra da crni čaj trebaju smanjiti ili izbaciti sve. U nastavku vam otkrivamo koji tačno čajevi su dobri za vašu krvnu grupu.

Krvna grupa 0Krvna grupa "0" nosi nasleđe iskonskih lovaca odnosno sve ono što te osobe čini zdravim, nadahnjuje ih ili daje energiju slično je onome što je na isti način delovalo na njihove davne pretke. Osobe krvne grupe 0 izdržljive su i snažne i pokreće ih visokokalorična hrana. Osnovu njihove prehrane čini meso, iako često imaju želju za skrobom i to posebno – gomoljastim plodovima. Ipak krompir nije pogodna namirnica za osobe krvne grupe 0, pa se od gomoljastih namirnica treba okrenuti đumbiru i ginskengu. Trebalo bi da izbegavaju mleko, mahunarke i gluten, a s obzirom da brzo unose hranu, karakteriše ih visoka razina želudačne kiseline. Ove su osobe jake, sigurne i moćne, imaju poriv za uspehom pa obično pucaju od zdravlja i optimizma. Najbolje reagiraju na jaku fizičku aktivnost, a kad je nemaju postaju depresivni i gojazni. Kafa kao napitak im se ne preporučuje, kao i zaslađena, gazirana pića i alkohol. Stoga im je najbolje da uživaju u čaju i to onim na osnovi đumbira, ginsega, zelenog Sencha čaja i Matē čaja koji je poznata zamjena za kavu.

Čajevi za krvnu grupu O:Mešavina Senche, Ginsenga i ĐumbiraMate čaj – idealna zamena za kafuČisti japanski zeleni čaj sencha čaj

Krvna grupa A Za razliku od krvne grupe 0, ova grupa treba da izbegava meso i umesto njega da konzumira ribu. Meso živine je prihvatljivije od onog crvenog, dok se potpuno trebaju kloniti mesnih prerađevina. Stoga ne čudi da pripadnici grupe A imaju često potrebu za biljnom hranom. Iako su naizgled smireni, osobe koje nose krvnu grupu A vrlo su emotivne, analitičke i osobe koje su izrazito sklone stresu. Upravo zbog toga imaju visoke vrednosti kortizola – hormona stresa, čemu ispijanje kafe neće doprineti, pa im stoga ne smeta. S obzirom na sve to često osećaju potrebu za meditacijom i jogom, koje mogu upotpuniti svakodnevnim ritualnim ispijanjem prikladno odabranog čaja.

Čajevi primereni osobama s krvnom grupom "A" su zeleni čaj – prednost zelenom čaju s Tajvana (Formosa) (u odnosu na kineske zelene čajeve), stolisnik, bosiljak, jasmin i neven, a od voćnih aroma najbolje im odgovaraju limun i brusnica, dok narandžu i kao samo voće trebaju izbegavati.

Čajevi za osobe s krvnom grupom A: Tajvanski gunpowder zeleni čaj Mešavina stolisnika, nevena i majčine dušice Organski 100 odsto čisti cvet jasmina Srebrni jasmin i ying hao zeleni čajČaj od brusnice

Krvna grupa AB Ova krvna grupa po postanku je puno mlađa od ostalih, a zbog različitih antigena koje poseduje ima neke osobine krvne grupe A, neke krvne grupe B. Oni čijim telom kola krv tipa AB najbolje reagiraju na stres duhovno, s fizičkim poletom i kreativnom energijom. Takve osobe su intuitivne, vrlo privlačne i popularne. lako je voleti ljude koji vas dočekaju raširenih ruku, ne gunđaju kad ih razočarate i u svakoj situaciji znaju izgovoriti najtaktičnije reči. Uz svu tu pozitivnu energiju ove osobe su sklone nižem libidu. Kao što smo pre spomenuli ne preporučuje im se kafa kao ni grupi 0, a kada je o čaju reč odgovaraju im posebne vrste zelenog čaja i srodnih napitaka, menta, božur, žuti čaj, sandalovina, katuaba, kopriva, melisa i napici od pirinča.

Čajevi za osobe s krvnom grupom AB:Mešavina vrhunskog zelenog čaja i menteSejak i pečeni pirinačKvalitetan prirodni žuti čajČaj od brusniceMešavina koprive, mente, katuabe i rooibosa posebno je pogodna za muškarce krvne grupe "AB", iako u njoj mogu uživati i žene s ovom krvnom grupom.

Krvna grupa B Iako su izuzetko sklone autoimunim bolestima, osobe krvne grupe B koje žive skladno, rade, vežbaju i hrane se na uravnotežen način, oličenje su izdržljivih ljudi. Ravnoteža i sklad pravi su lek za pripadnike te krvne grupe, a veruje se da upravo osobe krvne grupe B lakše uspostavljaju dobre odnose s različitim tipovima ljudi, zato što su po svojoj genetskoj prirodi skladnije i stoga manje sklone izazivanju i suprotstavljanju. Podložni su kao što smo rekli autoimunim bolestima poput lupusa, multiple skleroze i hroničnog umora kao i sporom metabolizmu i gojenju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Uprskos tome mogu se odupreti mnogim opasnim bolestima uobičajenim u modernom svetu, poput bolesti srca i raka. Čak i kad obole od tih bolesti, imaju najviše izgleda za preživljavanje. Imaju izuzetno otporan probavni sistem, ali slabi su u obrani od bakterija.

Čajevi koji svojstvima najbolje odgovaraju osobama s krvnom grupom B su zeleni čaj, posebno onaj mladi tek izniklih izdanaka listova, zbog imunološko-metaboličkog statusa preporučuje im se čaj od melise, nevena, Rooibos i Honeybush.

Čajevi za krvnu grupu B:Vrhunski mladi zeleni čajImunomešavina: Bazga, rooibos, kadulja, melisaZeleni rooibos bez dodataka, organskiCrveni rooibos bez dodataka, organskiHoneybush

(Danas.info/Dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track