DVE DUŠE JEDNO SRCE: Ovi blizanci se nikada neće razdvojiti
Foto: Facebook

Oni su veliko

DVE DUŠE JEDNO SRCE: Ovi blizanci se nikada neće razdvojiti

Život -
Dečaci iz Atlante su pobedili sve prognoze, iako su slučajevi spojenih bliznakinja tri puta češći, Eli i Asa su "rešili" da budu pravi izuzetak. Pored toga što dele ruke, noge, srce, jetru, oni imaju tri bubrega, svaka beba koristi svoj i trećinu zajedničkog bubrega

Eli i Asa Hambi rođeni su u Atlanti. Ovi dečaci nisu kao ostale bebe, oni imaju jedno telo, a šanse da ovakve bebe dođu na svet su jedan prema milion. "Bebe su za sad dobro", objavio je njihov otac Majkl na Fejsbuk stranici "Hamby twins". Dečaci su na porođaju bile teški četiri kilograma i 100 grama. Porođaj je protekao bez većih komplikacija. Posle rođenja ustanovljen je manji zdravstveni problem na srcu, tačnije na desnoj strani, ali su lekari uspešno sanirali problem. Ovi blizanci su rođeni sa dve glave i jednim telom, spaja ih jedno srce i zajednički krvni sistem, pa nikad neće moći da se razdvoje. Njihovo stanje se naziva dicephalic parapagus.

Njihovi roditelji Robin i Majkl imaju podršu mnogobrojne porodice.

"Dve duše dele jedno srce", pisalo je na majici koju je Majklov otac nosio na dan rođenja svojih unuka. Tata je poručio da je veoma uzbuđen zbog rođenja sinova, ali da su on i supruga i pomalo uplašeni i nervozni. Sledećih nekoliko dana biće presudni za ove dečake, prema Univerzitetu Merilend medicinskog centra blizanci imaju 35 odsto šansi da prežive.

Dečaci iz Atlante su pobedili sve prognoze, iako su slučajevi spojenih bliznakinja tri puta češći, Eli i Asa su "rešili" da budu pravi izuzetak. Pored toga što dele ruke, noge, srce, jetru, oni imaju tri bubrega, svaka beba koristi svoj i trećinu zajedničkog bubrega.

Trudnoća je protekla bez problema, ali su se, znajući šta ih čeka na porođaju, na vreme pripremili.

"Naravno da sam bila uznemirena kad sam saznala za njihovo stanje. Svako želi da njegove bebe budu zdrave, želi da njegova deca ne prolaze kroz bolne operacije, kroz sve ono kroz šta ovakvi bliznaci moraju da prođu. Svako uvek želi zdravu decu", rekla je Robin.

Robin i Majkl imaju dvogodišnju ćerku, a rođenje blizanaca su čekali sa velikim nestrpljenjem. Kako su izjavili, sinovi su im ojačali njihovu veru u Boga. Robin i Majkl će učiniti sve da njihovi sinovi budu zdravi i da imaju što normalnije detinjstvo. Saznanje da bliznakinje Ebigejl i Tifani Hensel (24) iz Minesote, koje su isti kao Asa i Eli, žive normalnim životom, i da imaju 24 godine, donelo je novo ohrabrenje.

Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track