(VIDEO) POBEDITE JANUARSKI UMOR: 9 trikova za poboljšanje raspoloženja

PRIZOVITE SREĆU

(VIDEO) POBEDITE JANUARSKI UMOR: 9 trikova za poboljšanje raspoloženja

Život -
Ako se i vi osećate depresivno, lomno i mrzovoljno, upotrebite neke od ovih trikova i januarska depresija će vrlo brzo proći

Januar je mesec koji nam donosi najviše umora, a pored toga i vreme hladno, tamno i sivo, a vi želite da po ceo dan provedete u pidžami.

Pobedite to, naučite dokazane korake o sreći i sve će biti mnogo lakše.

Nedostatak svetlosti

Nedostatak sunčeve svetlosti utiče na naš životni ritam koji reguliše naš unutrašnji sat. Kad on nije sinhronizovan, osećamo se umorno, ne spavamo dobro i prejedamo se.Kako biste našli rešenje, potrudite se da šetate više preko dana ili sedite pored prozora.

Razmislite šta slušate

Zaboravite optimističnu muziku - naučnici tvrde da je slušanje tužnih pesama najbolji način da se poveća naše raspoloženje. One pomoću izražavanja emooocija regulišu loše raspoloženje i usamljenost, a pomoći će nam i da se osećamo mirnije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Napravite pauzu za čaj

Odmaknite se od radnog stola i skuvajte čaj. Naučnici tvrde da čajna pauza povećava vaše raspoloženje, kreativnost i pomaže vam u rešavanju probema.Naučnici su napravili eksperiment na 150 ljudi, gde je jedna polovina na pauzi pila čaj, dok je druga pila običnu vodu. Oni koji su konzumirali čaj, imali su veću želju za uspeh i testovima od onih koji su pili vodu.

Dubite na glavi

Dubiti na glavi omogućava vam da povećate nalet krvi do mozga, što doprinosi povećanju energije i poboljšanju koncentracije. Tako smanjujete i proizvodnju kortizola, što vam pomaže da se rešite depresije za duži period.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vežbajte

Vežbe vam pomažu u povećanju raspoloženja. Ako niste ljubitelji teretane, pokušajte da hodate što više možete, idealno je 10.000 koraka dnevno.

Ustanite

Sedenje je loše za vaš organizam! Istraživanja su pokazala da sedenje satima povećavaju šanse za dijabetes, srčane bolesti, gojaznost i rani mortalitet, a da ne pominjemo bolove u leđima.

Jedite gorku čokoladu

Svi šposegnu za čokoladom kada se osećaju neraspoloženo, ali gorka čokolada je ono štoi vam zapravo pomaže.Bez mleka, šećera i aditiva, gorka čokolada je najčistija forma kakaa koji je bogat antioksidantima, magnezijumom, gvožđem, cinkom, bakrom, vitaminom C i drugim zdravim sadržajem.Ona ima isti učinak kao i ljubav!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dišite lagano!

Ono što vas može učiniti srećnijim, kreativnijim i manje zabrinutim, ali i ublažiti artritis, Alchajmerovu bolest i poboljšavanje sna je meditacija.Sedenje u tišini i dugo, sporo disanje smanjuje stres i negativne misli.

Loše buđenje

Buđenje u mraku i bez alarma je samo po sebi teško. Za početak, nađite finije rešenje. Na svojim telefonima preuzmite aplikaciju ciklusa spavanja, što vam omogućava da spavate u umirujućim zvucima okeana. Stavite ga pod jastuk i on će pratiti vaš san i probuditi vas u njegovoj najslabijoj fazi, tako da ćete moći lakše da se razbudite.

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track