SPREMNE ZA LETO:  Jak gluteus, jako i telo!
Foto: Nebojša Mandić

Osnažite mišiće koji su potpora celoj muskulaturi

SPREMNE ZA LETO: Jak gluteus, jako i telo!

Život -
Na pitanje šta bi promenile na svom telu, dame uvek odgovaraju da bi najradije smanjile, podigle i oblikovale zadnju ložu, a put ka tome nije nimalo težak

Na pitanje šta bi promenile na svom telu i koji su njihovi ciljevi kada je u pitanju trening, dame uvek odgovaraju: „Smanjenje, povećanje, stanjivanje i oblikovanje zadnjice.“ Međutim, treba imati u vidu da na građu tela ne možemo drastično da utičemo, ali da specijalnim vežbama i te kako možemo da izvučemo maksimum kada je u pitanju izgled. Istovremeno, na taj način osnažuju se mišići koji daju potporu celom telu i tako ga održavaju stabilnim i jakim.- Treba se fokusirati na ono što zavisi od nas, a to su vežbe i istrajnost, kako bismo od urođene baze napravili što bolje rezultate. Da bi se ustanovilo kakav trening treba da se izvodi i šta treba promeniti, neophodno je prvo izmeriti proporcije mase sala i mišića - ističe personalni trener Zoran Panić i dodaje da za to služi sprava koja se zove kaliper.- Osobe sa manje mišića, ali i sa manje sala treba da rade vežbe s jačim opterećenjem, do 15 ponavljanja, kako bi stimulisale mišiće da se uvećavaju. Njima se takođe preporučuju kombinovane vežbe u superserijama i sa nešto većim brojem ponavljanja, od 15 do 20, kao i kardio-trening, koji podrazumeva brz hod, džoging i vožnju bicikla - naglašava Pantić.Zapamtite - masa mišića teža je od mase sala, pa je zato pravo merilo vašeg dobrog izgleda ogledalo, a ne vaga.Ovog puta u Dr Kuriru predstavićemo prvu seriju od četiri idealne vežbe za ženski gluteus, a u narednom vas čeka još četiri.

Prva grupa VEŽBI ZA OBLIKOVANJE ZADNJE LOŽE1. Postavite se u položaj kao na slici, podignite jednu nogu, a zatim podižite zadnjicu opirući se drugom nogom o steper (ponovite vežbu drugom nogom).2. Spustite se na kolena i ruke, a zatim jednu nogu postavite pod uglom od 90 stepeni i podižite je u što viši položaj. Vodite računa da vam kičma bude prava (ponovite vežbu drugom nogom).3. Stanite uspravno, a zatim napravite iskorak jednom nogom. Leđa sve vreme moraju da budu prava. Može se koristiti i opterećenje u vidu bućica ili tegova.4. Jednonožni iskorak unazad izvodi se na takozvanoj smit spravi i pomoću stepera. Reč je o jednoj od najefikasnijih vežbi posle koje se rezultati mogu videti veoma brzo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track