Više ne veruju lekarima!

SMS porukama podsećaju roditelje da vakcinišu decu

Više ne veruju lekarima!

Život -
Podaci Svetske zdravstvene organizacije kažu da je grip uzrok pola miliona smrtnih slučajeva u svetu svake godine

SMS protiv gripa u svetu!

Otkako je afera “svinjski grip” prodrmala planetu, osetno je opao odziv roditelja da vakcinišu svoju decu protiv te bolesti. Američki istraživači sa dr Melisom Stokvel na čelu objavili su prošle nedelje rezultate istraživanja na osnovu kojih su potvrdili svoju tezu da će roditelji reagovati i vakcinisati decu ukoliko budu bili podsećani na to putem SMS poruka.

- Zapitali smo se da li bi korišćenje SMS poruka za podsećanje roditelja na vakcinaciju moglo da osigura da veći broj dece bude zaštićen od virusa gripa. Time bi se smanjio i broj mališana koji zbog komplikacija bolesti borave u bolnicama. Jedna grupa roditelja primila je samo podsetnik na telefonskoj sekretarici u kojem im je rečeno kako da pronađu informacije o gripu.

Drugoj grupi poslate su SMS poruke u kojima se govori o virusu i bezbednosti vakcine, kao i to da bi trebalo da vakcinišu svoju decu. Ustanovili smo da su ljudi koju su dobili SMS poruku u većem broju doveli mališane na vakcinisanje nego roditelji koji su dobili samo podsetnik na telefonskoj sekretarici - kaže dr Stokvel.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, grip je uzrok pola miliona smrtnih slučajeva svake godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track