Čarobni prehnit

Kristaloterapija - drevna metoda lečenja

Čarobni prehnit

Život -
Koristi se za lečenje bubrega, bešike, grudne žlezde, ramena, grudi i pluća

Za lekovita svojstva kristala znali su još stari Egipćani! A već 5.000 godina koriste se u orijentalnom alternativnom lečenju ajurvedi i tradicionalnoj kineskoj medicini. Kako kristaloterapeuti objašnjavaju, kristali, osim toga što poseduju mineralne kvalitete, savršenu geometriju, boju koju emituju, vibriraju onako kako to radi naše telo. Zbog toga mogu da aktiviraju određene energetske centre u organizmu.

Veruje se da naš mozak, kad detektuje problem u organizmu, podsvesno zna da izabere kristal koji mu je u tom času neophodan. Ima ih mnogo različitih. Koriste se za umirenje i lečenje skoro svakog dela tela - mozga, ušiju, očiju, pluća, jetre, grla... Lečenje kristalima obavlja se njihovim polaganjem na određena mesta na telu nošenjem narukvica, prstenja i ogrlica. Ali, bez pregleda i saveta s kristaloterapeutom, to ne možete da uradite sami.

Ovog puta, Dr Kurir vam predstavlja jedan izuzetno zanimljiv kristal - prehnit.Zelene je boje. Ime je dobio po majoru Prehnu, koji ga je otkrio krajem osamnaestog veka u Južnoj Africi. Prehnit su u početku koristili lekari u tradicionalnim afričkim plemenima kao kamen proricanja.

Odličan je za izbacivanje otrova iz organizma. Uravnotežava razmenu hranljivih materija i čini da krv efikasnije struji po telu. Snižava visok krvni pritisak. Pomaže kod malokrvnosti, zakrčenosti krvnih sudova, kod bolesti bubrega, jača imunitet, razgrađuje masti, ublažava nesanicu, deluje na pluća...

Na duhovnom planu, odličan je za proricanje, podstiče sećanje na snove, smiruje emocije, strah. Razvija intuiciju. Prehnit je najverovatnije najbolji kamen koji služi kao pomoć da kažete „ne“ nerazumnim zahtevima kod kuće i na poslu.

Naročito je dobar za žene kojima je teško da iskažu ljutnju ili da ispune zahteve drugih, posebno u okruženjima gde dominiraju muškarci. Iscelitelji ga vole, jer on njih isceljuje! Kažu da je to kamen bezuslovne ljubavi. Pojačava sposobnost predviđanja, pa ste uz njega uvek spremni na ono što vas čeka. Prehnit donosi mir i zaštitu.

Održavanje

Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode, oko pet minuta, a „puni“ se noću, u čaši vode, zajedno s kamenčićima gorskog kristala. Samo ga ostavite u vodi i ujutru izvadite i nosite.ZanimljivostNa duhovnom nivou pojačava sposobnost predviđanja, pa ste uz njega uvek spremni na ono što vas čeka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja