RODITELJI MOLE ZA POMOĆ: U Kini rođena beba 15 prstiju na rukama i 16 na nogama
Foto: Twitter/screenshot

Siromašna porodica

RODITELJI MOLE ZA POMOĆ: U Kini rođena beba 15 prstiju na rukama i 16 na nogama

Život -

Beba iz siromašne kineske porodice u pokrajini Hunan rođena je s polidaktilijom, odnosno sa većim brojem prstiju nego je to normalno.

Beba je rođena sa 15 prstiju na rukama i 16 prstiju na nogama, a roditelji mole za pomoć, kako bi mogli priuštiti operaciju za svoju bebu.

Baby born with 31 fingers and toes; parents seek help http://arynews.tv/en/baby-born-with-31-fingers-toes-parents-seek-help/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Posted by Pakistan News on Thursday, May 5, 2016

Doktori su nakon pregleda kazali da beba ima ekstreman poremećaj polidaktilije, te da nije sigurno da li bi uspela i operacija ukoliko bi roditelji skupili novac. Operacija bi mogla koštati stotine hiljada dolara, a lokalni mediji pozivaju na donacije.

Chinese baby born with 31 fingers and toes Hong Hong, born on January 15 in Pingjiang County, Hunan province, also has...

Posted by Knowledge BANK on Thursday, May 5, 2016

Zanimljivo je da i majka kineske bebe takođe ima poremećaj polidaktilije, ali ona ima 12 prstiju na rukama i 12 prstiju na nogama.

Family of Chinese baby born with 31 fingers and toes seeks help for surgery http://bit.ly/1rRPfSY

Posted by Truthseekers on Tuesday, May 3, 2016

Polidaktilija se ne smatra retkim genetskim poremećajem, a prema zvaničnoj statistici u svetu dvoje od 1.000 dece ima ovaj poremećaj.

Ipak, 2010. godine šestogodišnji kineski dečak, koji je takođe imao 31 prst uspešno je operisan.

(Huffington Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track