ON JE 9-GODIŠNJU DEVOJČICU ODVEO KUĆI POSLE OPERACIJE: Godinu dana kasnije, bio je anđeo za porodicu
Foto: Twitter/Angry_Bisounours

Neverovatno!

ON JE 9-GODIŠNJU DEVOJČICU ODVEO KUĆI POSLE OPERACIJE: Godinu dana kasnije, bio je anđeo za porodicu

Život -

Mala Zubaida Hasan živela je sa svojom porodicom u malom selu u Avganistanu.

2001. godine, kada je imala samo 9 godina, Zubaida je bila u požaru koji je njen život zauvek promenio. vatra je izgorela većinu njenog lica i grudi.

foto Twitter/Angry_Bisounours
foto Twitter/Angry_Bisounours

Njene opekotine bile su zaista ozbiljne. Donja polovina lica se bukvalno istopila i stopila se sa grudima. Njeni roditelji su je vodili u sve lokalne bolnice, ali doktori su rekli da ne mogu ništa da urade za nju. Onda, 2002. godine, godinu dana nakon nesreće, njen otac je pokušao da je odvede u vojnu bazu Amerike.

Youtube/Grossman Burn Center
Youtube/Grossman Burn Center

Vojnici su se sažalili nad Zubaidom i njenom porodicom. Devojčica je trpela mnogo bola i nije mogla da spava jer njene oči nisu mogle da se skroz zatvore. Baza je kontaktirala plastičnog hirurga iz Los Anđelesa, Pitera Grosmana. On je spezijalizirao žrtve opekotina, ali nije znao koliko je Zubaida težak slučaj.

Youtube/Grossman Burn Center
Youtube/Grossman Burn Center

Zubaida je otišla sa ocem u Los Anđeles kako bi se srela sa doktorom Grosmanom i njegovim timom. Doktor je odmah znao da mora nešto da uradi kako bi joj pomogao. Procenio je da njen oporavak može da traje nekih 3 godine i da će morati da prođe kroz puno operacija.

Grosman i njegov tim koristili su dosta kožnih grafova iz njenih leđa tokom operacija.

Ovaj hirurg dokazao je svoje veštine svakom operacijom. Polako, ožiljci su počeli da se transformišu u lice devojčice.

Tokom serija operacija, Grosman se jako vezao za devojčicu. Kada je Zubaidin otac morao da se vrati u Avganistan, Grosman i njegova žena odlučili su da oni vode računa o devojčici tokom njenog oporavka. Oni nisu imali svoju decu, pa im je Zubaidino prisustvo donelo smeh i energiju u živote.

Zubaida je puna unutrašnjeg sjaja, entuzijazma i talentovana je plesačica. Naučila je engleski jezik za 12 nedelja u školi i stekla nove prijatelje. Brzo je počela Grosmana i njegovu ženu da zove "mama i tata". Proslavila je svoj 11. rođendan i svoju 10. operaciju u isto vreme. Posle samo godinu dana, umesto tri, Zubaidin oporavak je skoro pa završen - kao i vreme kada je morala da napusti Grosman porodicu.

Opraštanje i pozdravljanje bilo je teško sa obe strane, ali su svi znali da Zubaida mora da se vrati kući. Doktor Grosman leteo je sa Zubaidom do Avganistana kako bi je vratio njenim roditeljima. Hasanovi nisu mogli da veruju svojim očima kada su videli ćerku kao potpuno drugu osobu. Ostali su bez teksta!

Doktor Grosman nikada neće zaboraviti svog pacijenta ili njegovu poćerku Zubaidu."Ako saznam da si se udala sa 13 godina", našalio se, "Šutnuću te u pozadinu." Zubaida se smejala. Ona i njena porodica će zauvek biti zahvalni doktoru Grosmanu, njihovom anđelu iz Amerike.

Pogledajte i njenu celu priču:

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track