Ojačajte leđa i stomak

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Ojačajte leđa i stomak

Život -
Vežbe koje vam pokazujemo isključivo su za vežbanje centralnog dela tela

Proverite koliko su vam jaki leđni mišići, koliki pritisak mogu da izdrže stomačni i da li imate pravilnu koordinaciju pokreta? Odgovor potražite u vežbama koje za vas objašnjava Milan Lazović, fitnes instruktor.U prethodna tri broja Dr Kurira imali ste prilike da se upoznate s vežbama koje dosad niste mogli nigde da vidite. U ovom broju pogledajte još dve vežbe, kojima zatvaramo seriju za jačanje mišića leđa, stomaka i butina. Ako ništa drugo, sigurno ste se rešili dosadnog bola u leđima, a možda se i smanjili obim određenog gornjeg dela nogu. Radeći još ove dve vežbe, uvidećete, u stvari, koliko su vam prethodne značile. Jer, za ove dve poslednje trebaće vam malo više snage.Milan Lazović kaže da za vežbu "parna mašina" treba malo više energije, jer se naizmenično aktiviraju prednji i zadnji mišići.- Pregibanjem tela ka napred u trupu stežemo ili kontrahujemo trbušne mišiće, a ispravljanjem tela unazad leđne. U drugoj vežbi radimo na koordinaciji pokreta - objasnio je Lazović.On dodaje da vežbe koje smo vam dosad pokazali utiču na jačanje strukture ligamenata i tetiva, što znači da deluju preventivno na neke od budućih povreda.- Uz to, postigli ste izdržljivost za dalje vežbanje. Za razliku od drugih programa za vežbanje, ovaj zahteva korišćenje celog tela. S druge strane, prilikom izvođenja ovih vežbi nema izolacije pojedinih mišića - objašnjava Luković i dodaje da se ovaj program vežbanja razlikuje od svih drugih.- U narednom periodu otkrivamo kako se ovaj sistem vežbi može koristiti i u druge svrhe treninga, kao što su snaga, balans i fleksibilnost tela. Veliki pozdrav za čitaoce Dr Kurira - poručio je Milan Lazović.

A. Parna mašina: Kod ove vežbe bitno je da se u pokretu napravi kontakt između kolena i lakta. Sledeći pokret je ispravljanje. Vežbu ponoviti, ali zamenite noge i lakat narednih 30 sekundi do jednog minuta.

B. Hodanje u skleku: Postavite telo u stavu za sklek. Uradite četiri koraka ka napred, u isto vreme pomerajte ruke zajedno sa sitnim koracima u stopalima. Nakon toga vratite se nazad u početni položaj. Vežbu raditi minimum 30 sekundi do jednog minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track