VOLITE PIRSINGE? Oni mogu da vam reše zdravstvene probleme koji vam prave PAKAO od života
Foto: Profimedia

Savet

VOLITE PIRSINGE? Oni mogu da vam reše zdravstvene probleme koji vam prave PAKAO od života

Život -

Ukoliko na osobi primetite minđušu koja prolazi kroz hrskavicu uha, ne bi trebalo odmah da je osuđujete. Takva vrsta pirsinga će vas osloboditi jednog gadnog problema koji može svakog da zadesi.

Hronične migrene nisu nešto što bi trebalo olako da se shvata. Simptomi su i do deset puta jači od obične glavobolje, a oni koji pate od migrena često izostaju iz škole ili posla zbog nesnosnog bola.

Većina pribegava raznim lekovima kako bi je makar malo ublažili, a postoje ljudi koji su se okrenuli i alternativnim metodama lečenja.

Neke od tih metoda uključuju masaže, akupunkturu, meditaciju, aromaterapiju, a postoji i način da se rešite migrene uz pomoć jednog modnog detalja – pirsinga.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Koliko god vam delovalo čudno, ovaj pirsing pomaže kod većine bolnih simptoma hronične migrene. Minđuša prolazi kroz hrskavicu uha, pritiska određenu tačku i ublažava bol.

Obična akupunktura stimuliše nerve pod kožom, kao i mišićna tkiva. Kao rezultat toga, telo luči endorfin koji smanjuje bol. Pirsing funkcioniše gotovo na isti način, samo što je dugotrajniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track