Kiseli kupus je veoma zdrav i čak sprečava rak, moždani i srčani udar. Bogat je vitaminom C, a deluje kao antioksidans. Jača imunitet čisti organizam od toksina i deluje preventivno na razne bolesti. Ima antiupalno i antibakterijsko dejstvo.


Prirodni je probiotik

Probiotici pomažu održavanje normalne crevne flore. Probiotici se koriste kako bi se održavao normalan broj dobrih bakterija koje se nalaze u crevima. Probiotici se konzumiraju kada pijemo antibiotike jer antibiotici uništavaju normalnu crevnu floru. Kada pijete antibiotike, poželjno je da jedete kiseli kupus ili da pijete kefir.

profimedia0077232351.jpg
Foto: Profimedia

Jača srce


Sniziće holsterol, pritisak, sprečiti arterosklerozu, srčani i moždani udar. Konzumirajte kiseli kupus i vaše srce će biti zdravije.


Sprečiće rak


Konzumacija kiselog kupusa će sprečiti nastanak raka, ali i ubiti kancerogene ćelije.


Jačanje kostiju


Vaš kosti će bit zdravije zbog mnoštva minerala koje sadrži kiseli kupus. Smanjiće rizik od osteoporoze.

Šerpica sa kiselim kupusom na crvenom kariranom stolnjaku
Probiotici dodaju nove dobre bakterije u crevnu flotu Foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)