Čudo za leđa!

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Čudo za leđa!

Život -
Istegnite kičmu i prestanite da se žalite na dosadne bolove u zadnjem delu tela
1 / 4

Danima osećate bol u leđima. Nije baš toliko jak da su vam potrebni lekovi, ali je dosadan do te mere da ne možete normalno da sedite ili ležite. Istegnite kičmu i ne dozvolite da vam bol utiče na aktivnosti.Fitnes instruktor Milan Lazović za Dr Kurir kaže da taj problem može da se reši za relativno kratko vreme. Potrebni su vam samo jedna elastična traka i malo prostora.- Nove tri vežbe za dve nedelje učiniće da zaboravite na leđa tako što ćete aktiviranjem mišića neutralisati bol koji uzrokuju ligamenti ili vezivni elementi između kostiju. Razlog je jasan - ukoliko mišići ne „rade svoj posao“ teret trpe ligamenti, koji ne mogu da zamene njihovu funkciju. Što su vam mišići jači, bol će biti manji - objašnjava Lazović.Prema njegovim rečima, treniranje dva puta nedeljno trebalo bi da bude sasvim dovoljno da se mišići aktiviraju.- Vežbe koje vam Katarina Stefanović pokazuje dovoljno je da radite na tri, četiri dana, i to svega po nekoliko minuta - poručuje fitnes instruktor i dodaje da mu se veliki broj naših čitalaca obratio s pitanjem gde mogu da kupe elastične trake.- Svi čitaoci Dr Kurira, koje ovom prilikom pozdravljam, elastične trake mogu da kupe u bilo kojoj sportskoj radnji. Takođe, bitno je da se naglasi da početnici ne treba da uzimaju najjače trake, verujući da će one trajati duže. Jačina trake bitna je samo za otpor koji pruža mišićima. Početnicima preporučujem slabije kako bi izbegli upale mišića. Žuta je najslabija, zelena je srednje jaka, dok su siva i plava najjače i njih koriste samo dobro uvežbane osobe - upozorava Lazović.A Vučenje u pretklonu

Telo nagnite napred za oko 70 stepeni. Traku zakačite za neki čvrst predmet, a rukama naizmenično vucite ručice do kukova i nazad. Vežbu ponoviti dva puta po 15 povlačenja.

B Četiri puta četiri za biceps

Napravite iskorak jednom nogom i njom nagazite elastičnu traku. Ruke namestite tako što ćete jednom napraviti ugao od 90 stepeni u laktu, a drugom povlačite ručicu elastične trake do ramena. Vežbu ponoviti 12 puta. Uradite dve serije.

C Vučenje za leđa 90 stepeniZakačite elastičnu traku za neki statičan i čvrst predmet. U stavu sklek sa raskorakom uhvatite oba kraja trake. Jednom rukom pridržavate traku a drugom povlačite ručicu do položaja lakta od 90 stepeni. Vežbu uraditi 12 puta, a zatim zamenite ruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track