DEVOJČICA (10) DOŽIVELA MOŽDANI UDAR: Majka je zatekla na podu, prizor je bio JEZIV! Nije bilo znakova upozorenja! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

ŠOK

DEVOJČICA (10) DOŽIVELA MOŽDANI UDAR: Majka je zatekla na podu, prizor je bio JEZIV! Nije bilo znakova upozorenja! (FOTO)

Život -

Grejs Vitik (10) iz Long startona u Norfolku samo se srušila na pod prošlog četvrtka nakon što je završila s doručkom. Njena majka Herli Klark, inače frizerka, odmah je pozvala Hitnu pomoć i devojčicu su ubrzo odveli u bolnicu, gde su ustanovili da je imala krvni ugrušak na levoj strani mozga, koji je izazvao moždani udar.

- Sve se dogodilo u sekundi. Spremala se za školu i odjednom je bila na podu, priča Grejsina majka i dodaje da je devojčici bila iskrivljena desna strana lica i nije mogla da pomera ruke i noge. Pre toga nije bilo nikakvih upozoravajućih znakova, bila je dobro, priča majka. Dodaje da je njena desna ruka još uvek slaba i ima problema s memorijom. Počela je hodati, ali ne može hodati dugo, pa je često u invalidskim kolicima.

- Mislila sam da je moždani udar nešto što se događa starijima, a ne zdravim desetogodišnjacima, priča majka.

Lekari još uvek nisu sigurni koji je uzrok njenog stanja, a pregled srca i krvnih sudva pokazao je da je sve u redu. Trenutno je pod terapijom aspirinima, koji sprečavaju stvaranje novih ugrušaka, a ovih dana započela je i sa vežbama za oporavak.

- Krenula je s time da baca lopticu ljudima oko sebe, pri čemu istovremeno treba da kaže ime osobe kojoj baca lopticu i memorija joj je još uvek prilično loša, kaže majka. Kaže da lekari ne mogu da joj kažu koliko će oporavak da traje, ali neće biti kraći od nekoliko nedelja, a i nakon toga Grejs će trebati nega kod kuće i neko vreme će morati da bude pod kontrolom dečaka.

Lekari kažu da će Grejs krenut u školu samo na pola predavanja, jer joj memorija neće biti takva da može da sluša sva predavanja. Majka kaže da misli da Grejs zapravo još uvek nije do kraja svesna ni što joj se dogodilo.

Kurir.rs/Daily mail/Foto: Printscreen/facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track