Povećajte snagu mišića

Serija vežbi pliometrije fitnes instruktora Milana Lazovića

Povećajte snagu mišića

Život -
Vežbama skokova, poskoka, doskoka i naskoka u najkraćem mogućem roku postignite snagu o kakvoj ste mogli samo da sanjate

Ukoliko ste dosad sa nama vredno vežbali, vreme je da pređete na nešto zahtevnije. Novim pliometrijskim vežbama, koje odlikuju skokovi, poskoci, naskoci, u najkraćem roku ćete povećati snagu mišića.Fitnes instruktor Milan Lazović kaže za Dr Kurir da te vežbe nisu za početnike.- Jednim treningom može da se izgubi od 800 do 1.000 kalorija. Pliometrija je trenažni metod kojim se postiže povećanje sile mišića u eksplozivnom kretanju. Iako nisu za početnike, odlične za one koji treniraju duže od šest meseci. Izvođenjem pliometrijskih vežbi niskog intenziteta možete da sprečite povrede, jer telo izlažemo kontrolisanom stresu i dopuštamo mu da se adaptira - kaže Lazović i dodaje da je osnovni efekat pliometrijskog treninga poboljšanje sposobnosti mišića ili grupe mišića da u što kraćem vremenu ispolje što veću silu, ali i postanu elastičniji.U ovom broju i u naredna tri broja Dr Kurira pokazaćemo vam četiri bloka pliometrijskih vežbi, a svaka od njih ne bi trebalo da traje duže od 30 sekundi.

A Čučanj i podizanje na prste

Iz čučnja treba brzo da se podignete na prste. Što brže budete radili, to će vežba biti uspešnija i efektnija. Ukoliko želite, pri podizanju možete da podignete i obe ruke uvis.

BPliometrijski iskoraci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track