Jesen je NAJKRITIČNIJI period: Ovo vam je NEOPHODNO kako biste sačuvali zdravu kožu i zglobove!
Foto: Shutterstock

Jesen je NAJKRITIČNIJI period: Ovo vam je NEOPHODNO kako biste sačuvali zdravu kožu i zglobove!

Život -

Tokom jeseni su NAJUGROŽENIJI: Ovo je NEOPHODNO da imate kako biste sačuvali kožu, zglobove i mišiće!

Leto je sigurno nekome od nas ostavilo negativan uticaj na kožu, mišiće, zglobove i tetive, kako zbog boravka na suncu, vodi, tako i zbog velike fizičke aktivnosti na visokim temperaturama.

Jesen je stigla brže nego inače, a sa njom i period kada sve to dolazi na naplatu. To znači da više računa moramo povesti o koži i ekstremitetima, koji u ovom periodu mogu biti ugroženi, a evo šta vam u tome može biti od velike koristi.

Ihtiol
foto: Shutterstock

Ihtiol Koristi se za tretmane otoka i upalnih procesa na koži. Sa svim svojim svojstvima odlično deluje i u kremama, losionima ili vodi za dezinfikovanje bakterijskih i gljivičnih infekcija na koži.

Kamfor Pospešuje cirkulaciju i smiruje svrab kože, a takođe ima dejstvo smanjenja bola. Kamfor je jedan od najmoćnijih antiseptika sa širokim spektrom dejstva na bakterije, viruse i gljivice.

Treba istaći da se u davna vremena prirodni kamfor koristio kao jestivi sastojak nekih slanih i slatkih jela i kao začin, a na isti način se u nekim zemljama koristi i danas.

Vitamin E Svakodnevno zagađenje iscrpljuje nivoe našeg prirodnog nivoa vitamina E na površini kože, a upotreba kreme ili ulja sa ovim prirodnim antioksidansom pomoći će da se on nadoknadi.

Ulje arnike

Ihtiol
foto: Shutterstock

Podstiče regeneraciju tkiva nakon tupih udaraca, koje izazivaju povrede kao što su modrice ili natekline. Dokazano je da poboljšava cirkulaciju krvi, otklanja bol i ubrzava proces zarastanja.

Riblje ulje Riblje ulje je idealno za suvu kožu, a takođe pomaže kod raznih problema na koži.

Njegova svojstva mogu takođe pomoći u suzbijanju crvenila kod upalnih problema kože, a pored toga, popravlja elastičnost kože i ima anti-age efekat.

Sve ovo možete zajedno naći u jednoj kremi. Ihtiol-kamfor kremi koja u svom sastavu sadrži visoku koncentraciju aktivnih komponenata: ulje arnike, vitamin E, riblje ulje, kamfor i ihtiol.

Zahvaljujući međusobnoj sinergiji aktivnih komponenata i lipofilnih emolijenasa, krema hrani, neguje i podstiče regeneraciju i revitalizaciju kože, što nam i potvrđuje naša sagovornica Ana:

Ihtiol
foto: Shutterstock
  • Kao dugogodišnji sportista često sam imala probleme sa zglobovima da sam čak u jednom trenutku morala da prestanem da treniram odbojku. Tetive su mi često bile upaljene, a otok se nije smanjivao. Jako me je pogađala činjenica da moram da izostanem sa važnih utakmica, jer moje šake i zglobovi nisu mogli da isprate taj tempo. Redovno sam odlazila na preglede, ali oporavak u takvim situacijama je prilično dug.

Po preporuci svoje bake, kojoj Ihtiol-kamfor krema godinama relaksira mišiće i na taj način omogućava bolju pokretljivost i cirkulaciju, Ana počinje sa njenom svakodnevnom upotrebom, i nakon nekoliko nedelja korišćenja dodaje:

Ihtiol
foto: Shutterstock

Pored zglobova i koža mi je preporođena. Krema je dobro razmaziva i brzo upija prilikom nanošenja, a što je najvažnije očigledno sjajno deluje, jer otkad je spao, otok mi se više nije pojavljivao. Napokon sam našla rešenje, tj. baka ga je našla – kroz smeh završava Ana.

Ihtiol-kamfor krema proizvodi se više od pola veka i ima mnogo zadovoljnih korisnika.

Da bismo se u to i uverili, pozvali smo i Luku, koji je dugogodišnji svedok blagotvornog delovanja ove kreme, kako bi sa nama podelio svoje iskustvo:

  • Zapravo, morao bih da vas ispravim, otkad smo otkrili ovu kremu cela moja porodica je svedok njenog delovanja, ali ću ja govoriti u ime svih nas. Ihtiol kamfor je krema bez koje nikad ne smemo da ostanemo i uvek je u kući “za svaki slučaj”.
  • Situacija zbog koje sam otkrio ovu kremu je bila moja povreda skočnog zgloba i mišića potkolenice, nastavio je Luka – a obzirom da sam isprobavao mnogo toga kako bih našao rešenje, po preporuci prijatelja dajem šansu ihtiol-kamfor kremi. Pored oporavka mog zgloba i potpune relaksacije mišića, ova krema mi je pomogla i kod smanjenja svraba kože usled iritacije koja je nastala od mazanja raznih kremi i gelova pre nje. Dobio sam sve u jednom, a to potvrđuje činjenica da je od tada prošlo 4 godine, a ja je i dalje koristim za slične probleme.
Ihtiol
foto: Promo

Ihtiol-kamfor je krema koju njeni korisnici rado preporučuju, a možete je nabaviti u svim apotekama.

Stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti svake serije izdaje laboratorija za kontrolu kvaliteta Instituta Super Lab u Beogradu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track