00:42

DR ZORICA MITIĆ PRIČALA O SRPSKOM ZDRAVSTVU I KAKVO JE ONO ZAISTA U POREĐENJU SA SVETOM! Balkanu fali OVA stvar za adekvatnost!

kurir tv

DR ZORICA MITIĆ PRIČALA O SRPSKOM ZDRAVSTVU I KAKVO JE ONO ZAISTA U POREĐENJU SA SVETOM! Balkanu fali OVA stvar za adekvatnost!

Život -

Dr Zorica Mitić je nagovestila da Balkanu fali ljubaznost osobolja, pa je i promovisala knjigu koju je poklonila udruženju medicinskih tehničara i lekara.

Naime, to je bio projekat između Norveške i Srbije i Zorica je imala zadatak da pomogne Srbiji za standardizaciju zdravstva za medicinske sestre, u tu svrhu je prevela oko 14 knjiga, a naslov knjige koju je donela u studio je "Komunikacija sestra-pacijent".

Dr Zorica Mitić
foto: Kurir televizija

Doktorka je u emisiji "Pusti brigu" kod Suzane Petričević, komentarisala srpsko zdravstvo i uslove u poređenju sa Evropom:

Dr Zorica Mitić
foto: Kurir televizija

- Moraću da vas razočaram, svet ima slične probleme kao i mi. Nije to samo kdo nas, sprsko zdravstvo je dobro, ima dobrih elemenata i kvalitetno je. Mnogo toga bismo mogli da promenimo, a pre svega je onaj deo između procedure, tokom procedure i posle nje. Moramo da humanizujemo boravak u bolnici i o boljim relacijama između pacijenta i osobolja, moramo da govorimo više o ljubaznosti koju nema na Balkanu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:20

VELIKI DAN ZA SRPSKO ZDRAVSTVO! Dr Karličić: Svrstali smo se u red zemalja koji se na visokom nivou bave prevencijom samoubistva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track