Zašto zakazati lekarski pregled u bolnicama Acibadem u Turskoj?
Foto: Shutterstock, Ilustracija

Zašto zakazati lekarski pregled u bolnicama Acibadem u Turskoj?

Život -

Lekarski pregled nije ono što obično želite da planirate za svoje slobodne dane. Čini se da je odlazak kod lekara kada se osećate zdravim protiv zdravog razuma. Međutim, postoje bar tri dobra razloga za redovne preglede: oni vam mogu pomoći da živite duže, zdravije, bez lekara. Ovo važi samo uz detaljnu i prilagođenu zdravstvenu procenu, navode zdravstveni stručnjaci Acibademove klinke za redovne preglede u Turskoj. S obzirom na važnost redovnih pregleda za zdrave osobe, svetski poznata Zdravstvena grupacija Acibadem opredelila je u svojim bolnicama poseban prostor gde se na najudobniji način mogu obaviti kompletni zdravstveni pregledi i to za samo jedan dan. Iskusni lekari specijalisti iz Acibadema objasnili su prednosti redovnog kontrolnog pregleda, kakve su sve koristi i kako ga možete isplanirati za svoje slobodne dane.

Zašto se uopšte odlučiti za lekarski pregled?

Dok se osećamo zdravim, obično to uzimamo zdravo za gotovo i kažemo: „Zdravljem ću se pozabaviti tek kada budem imao problem“. Međutim, u mnogim slučajevima i ne shvatamo da možda imamo problem. Na primer, mnoge žene većinu svog života muku muče sa teškim ciklusima koji ograničavaju njihove društvene i profesionalne aktivnosti, misleći da je to sve normalno. Nisu čak ni svesne da uobičajena stanja poput endometrioze ili polipa materice mogu biti uzroci njihovih problema. Lečenjem glavnog stanja pomaže se u ublažavanju simptoma.

Redovni lekarski pregledi omogućavaju otkrivanje potencijalnih zdravstvenih rizika kod zdravih ljudi i preduzimanje preventivnih mera, navode stručnjaci iz Acibadema. Visok nivo šećera, holesterola ili krvnog pritiska, na primer, mogu se kontrolisati pre nego što izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. U mnogim slučajevima, jednostavnom preporučenom promenom načina života možete izbeći ozbiljne probleme i lečenje, operacije i posledično visoke medicinske troškove.

Tokom redovnih pregleda mogu biti otkriveni zdravstveni problem i to u ranoj fazi, čime se može obezbediti lakše i uspešnije lečenje. Rana detekcija ključna je za većinu bolesti, uključujući srčane probleme, dijabetes i rak. Iz svega navedenog, rutinski lekarski pregled može vas poštedeti brojnih naknadnih komplikacija.

Zašto lekarski pregled baš u Turskoj?

Turska se već duže vreme u celom svetu tradicionalno svrstava i smatra za jednu od 10 najboljih destinacija medicinskog turizma. Zbog stalnog i kontinuiranog ulaganja u zdravstvo, ova zemlja nudi kvalitetne medicinske usluge po pristupačnim cenama. Pacijenti iz celog sveta putuju da bi dobili terapije i tretmane koji i dalje nisu dostupni u njihovim matičnim zemljama, dobili trenutni pristup medicinskim uslugama ili dobili pravu terapiju po povoljnijoj ceni. Dijapazon usluga je raznovrsan i obuhvata sve vrste komplikovanih operacija i najsloženijih estetskih procedura.

Svi oni koji putuju na redovne lekarske preglede u Tursku imaju ogromnu prednost jer su dobrog zdravlja. Tako lako mogu ukombinovati detaljnu zdravstvenu procenu tokom godišnjeg odmora sa svojom porodicom. Uz izuzetno visoke zdravstvene standarde, Turska može ponuditi i skladan spoj orijentalne tradicije i moderne kulture. U ovoj fascinantnoj raznolikosti možete uživati dok šetate ulicama Istanbula ili tokom posete turskoj rivijeri. Dodajte još i nadaleko poznato tursko gostoprimstvo i svaki posetilac garantovano će se osetiti kao da je kod kuće, čak i kad je ovako daleko.

Acibadem
foto: Shutterstock, Ilustracija

Zašto lekarski pregled baš u Acibademu u Turskoj?

Zdravstvena grupacija Acibadem predstavlja vodećeg pružaoca medicinskih usluga u Turskoj i regionu, sa 22 bolnice i 18 ambulantnih klinika u 5 zemalja. Svetska reputacija ovog brenda garancija je kvaliteta usluge, uz angažovane medicinske stručnjace i medicinsku opremu najviše klase. Grupacija nudi sveobuhvatne, personalizovane pakete pregleda koji se baziraju na starosti pacijenta, polu, porodičnim predispozicijama, životnom stilu i mnogim drugim faktorima, obezbeđujući mnogobrojne opcije za žene, muškarce i decu. Kada se strani pacijenti prijave za pregled u Acibademu, Međunarodni centar za pacijente obezbediće brz odgovor i kompletnu, sveobuhvatnu uslugu. Pacijentima su na raspolaganju međunarodni konsultanti koji pružaju usluge, podršku i pomoć na 20 različitih jezika i brinu za sve, od zakazivanja termina do detaljnih informacija koje se odnose na putovanje i smeštaj.

Kompletan zdravstveni pregled u Acibademu traje jedan dan i pomaže da se smanje rizici od budućih bolesti. Naši prilagođeni paketi testova i pregleda sprovode se u posebno određenom prostoru za pregled koji obezbeđuje udobnost i privatnost. Vaš lični konsultant koordinira svim pregledima. Detaljna procena vašeg zdravlja završava se razgovorom o dobijenim rezultatima. Postavite sva pitanja koja imate i dobićete individualni wellness plan koji će garantovano očuvati vaše dobro zdravlje.

Konačno, poseta sa razgledanjem može početi – jer poseta Turskoj jeste dobra prilika za planiranje redovnog lekarskog pregleda tokom vaših slobodnih dana.

serbia@acibadem.com

https://www.acibadem.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track