IZBEGAVAJTE "4 BELE SMRTI" I UOBROČITE SE AKO ŽELITE IDEALNU LINIJU! Dr Filgud: Ovo su idealne satnice za uzimanje obroka
Dr Saša Plećević - Dr Feel good, Foto: Kurir tv

zdrav život

IZBEGAVAJTE "4 BELE SMRTI" I UOBROČITE SE AKO ŽELITE IDEALNU LINIJU! Dr Filgud: Ovo su idealne satnice za uzimanje obroka

Život -

S toplijim danima je sve više i onih koji počinju da razmišljaju o ishrani i dijetama. Postoje brojne dijete, koje nude brza rešenja, međutim, to ne znači i da su sve one zdrave..

A o tome Predrag Žambok, novinar, razgovarao je sa stručnjakom Dr Sašom Plećevićem, poznatim pod nadimkom dr Filgud.

03:59

Saveti za dijete

- Najefikasnija je umerenost - započinje razgovor Plećević.

- Izbegavajte četiri bele smrti: velike količine soli, šećera, masne hrane i belog brašna. Najosnovnije stvari za pravilan način ishrane su da znate šta jedete, koliko jedete, kada jedete i na koji način je hrana pripremljena - kaže Plećević.

Dr Plećević
foto: Kurir tv

Treba, kako kaže Plećević, da se "uobročimo".

- Da imamo doručak, ručak, večeru. Idealno vreme za doručak je u 9 sati. U proseku. Od 7 uveče do 9 ujutru ne jesti ništa. Za zdrav život i za kilažu najvažnije je kad legnemo i koliko spavamo. Naša šaka je pokazatelj i mera za količinu. Pripremajte hranu bez masti, na umerenim temperaturama. To je suština umerenost - rekao je.

Na pitanje šta misli o dijeti "autofagiji", Plećević kaže da je idealna za određene stvari.

- Godine 2016. Japanac je dobio nagradu za tu ishranu u lečenju raka. Jedan period organizam treba da bude bez hrane, ali nikako 20 sati! Time se opet remeti fiziologija organizma. Poslednji obrok u osam uveče, prvi obrok u osam ujutru. Smanjite sve što ste jeli do sad, na pola, šetajte, ubacite fizičku aktivnost, pratite ove savete i smršaćete. Jedite sve, ali budite umereni - naglasio je dr Plećević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track