"ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA, PLODNOST I SEKSUALNI ŽIVOT SU VAM UGROŽENI!" Ekspert otkrila koja HRANA može da vam pomogne (VIDEO)
Foto: Shuttertock

KURIR TV

"ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA, PLODNOST I SEKSUALNI ŽIVOT SU VAM UGROŽENI!" Ekspert otkrila koja HRANA može da vam pomogne (VIDEO)

Život -

Zdravstveni problemi mogu značajno ugroziti seksualni život, a među njima su depresija, posttraumatski stres, bolesti krvnih sudova, infarkt, dijabetes, kao i teške bolesti.

Pored toga, važan faktor koji utiče na seksualnu želju je i način ishrane. Iako postoji mnogo namirnica koje se smatraju afrodizijakom, nije lako razlučiti koje od njih zaista pomažu, a koje imaju samo placebo efekat.

Svetlana Stanišić, stručnjak za ishranu i profesor fizičke hemije, je u svom gostovanju u emisiji Puls Srbije dala svoj komentar o uticaju hrane na seksualni život i plodnost.

- U poslednjih 50 godina je koncetracija spermatozoida kod muškaraca skoro duplo opala. Dakle, 1970. godine prosečna koncetracija spermatozoida kod ispitanika bila je 100 miliona po mililitru, a danas je ispod 50 miliona po mililitru. Neke procene govore da su devojke sa 20 godina plodne, kao što su njihove bake bile sa 35 godina. To ima veze sa životnim stilom. Mnogo sedenja, tesnim farmericama kod muškarca, telefonima u džepovima, držanjem laptopa u krilu - rekla je Stanišić i dodala:

Svetlana Stanišić
foto: Kurir Televizija

- Što se tiče ishrane ima veze sa visokim unosom transmasnim kiselinama. One se nalaze naročito u margarinu, ali i u lisnatom testu odnosno kroasanima, kojekakvog keksa, konditorskih proizvoda koji imaju te hidrogenizovane biljne masti. Problem su takođe razne hemijske materije iz životne sredine. Pokazalo se da pesticidi imaju uticaja na plodnost. Tako da želite da kupujete hranu od proverenog proizvođača. Takođe utiču i materije iz plastične ambalaže kao i gojaznost.

U videu ispod možete videti nastavak njenog gostovanja gde je otkrila i kakva ishrana vam može pomoći:

06:00

ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA, VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT I PLODNOST SU UGROŽENI! Stanišić otkrila koja hrana može da vam pomogne (VIDEO)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track