Laserska hirurgija prostate omogućava muškarcu da ukloni kateter i normalno mokri
Foto: Promo

Laserska hirurgija prostate omogućava muškarcu da ukloni kateter i normalno mokri

Život -

Zbog uvećane prostate ogroman broj muškaraca živi sa stalnim kateterom (specijalnom cevi koja prolazi kroz mokraćni kanal i dolazi do urina nakupljenog u mokraćnoj bešici), koji se jednom mesečno menja kod urologa. Razlog njegovog plasiranja je naraslo tkivo prostate koje vrši pritisak na mokraćnu bešiku i ne dozvoljava joj da izbaci urin. Važno je da muškarac obrati pažnju na svoj mlaz urina i da se još kod prvih poteškoća obrati specijalisti. To je jedini način da se izbegne rizik od potpune blokade urina.

Kateter je rešenje za blokiran urin, ali nije rešenje problema. On “otvara vrata” infekcijama i izaziva dodatno zapaljenje žlezde prostate, koja u međuvremenu nastavlja da raste. Garantovano rešenje za ovaj problem je Tulijum laser – pomoću njega se prostata isparava i kateter se uklanja trajno.

Tulijum laser 200 vati u Laser Medu je dokazano dobro rešenje. U hirurgiji prostate ovaj laserski sistem poseduje vodeću snagu i preciznost. Snaga od 200 vati omogućava operisanje svih obima prostate, brzo i beskrvno. A njegova vrhunska preciznost – samo 0,2 mm prodiranja u tkivo obezbeđuje sigurnost po okolna tkiva. Tulijum laser tretira prostatu od središnjeg dela ka kapsuli koja je okružuje i to ga čini potpuno bezbednim. Nakon isparavanja prostate više nema prepreka normalnom mokrenju. Mlaz urina impresivno se menja – postaje jak, neisprekidan i bez tegoba. Noćna ustajanja se smanjuju i postepeno nestaju. Muškarci koji su živeli s kateterom, nakon operacije više nemaju potrebe za njim.

lasermed
foto: Promo

Proverite koliko su vam poznati ovi simptomi i ukoliko predstavljaju sastavni deo vaše svakodnevice, zakažite urološki pregled:

  • Sve češća potreba za mokrenjem, ponekad i sa odloženim početkom mokrenja.
  • Učestalo noćno mokrenje.
  • Otežan početak mokrenja, posebno nakon buđenja.
  • Slab mlaz.
  • Nemogućnost potpunog pražnjenja bešike.
  • Kapanje urina nakon završetka mokrenja.
  • Nemogućnost zadržavanja urina.
  • Krv u mokraći.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE. Pregled obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA. LASER MED Beograd je deo LAZER MEDa, koji ima 3 filijale u Bugarskoj, prvoklasnu tehniku i jedanaestogodišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track