ZBOG KIJANJA SAM ZAMALO UMRO! Iz nosa mi je ispao UGRUŠAK, a onda sam završio na OPERACIJI MOZGA" Lekari su odmah znali šta je
Foto: Instagram/sammoouse

ispostavilo se da boluje od retke bolesti

ZBOG KIJANJA SAM ZAMALO UMRO! Iz nosa mi je ispao UGRUŠAK, a onda sam završio na OPERACIJI MOZGA" Lekari su odmah znali šta je

Život -

Semu Mesini (19) iz nosa je ispao ogroman ugrušak i doživeo je moždani udar.

U septembru 2016, Sem Mesina (26) se opuštao posle nastave u svojoj studentskoj sobi. Iznenada je kinuo, a zatim je doživeo moždani udar i hitno je prevezen u bolnicu. Na sreću, neposredno pre nego što se onesvestio, uradio je jednu stvar koja mu je verovatno spasila život. Da nije bilo toga, Sem možda više ne bi bio sa nama.

Nekoliko trenutaka pre nego što je izgubio svest, prestravljeni student je uspeo da pozove svoju majku, koja je kontaktirala njegovu devojku Nikol Kramer. Nikol je živela mnogo bliže Semu i pozvala je hitnu pomoć za njega.

Kada je Sem došao svesti, rekao je poslednje čega se seća da mu je ugrušak ispao iz nosa. Osim toga, nakon buđenja, ruke su mu još trnule, a vid mu je bio zamagljen. Lekari su odmah znali da je Sem imao hemoragični moždani udar, ili intracerebralno krvarenje. Dečak je odmah prebačen u operacionu salu.

Doktori su mu kasnije dijagnostikovali arteriovenske malformacije (AVM), patološku mrežu abnormalno proširenih, zapetljanih arterija i vena u mozgu. Ovo je veoma retka bolest.

Takve malformacije često ostaju neotkrivene godinama. Najčešći simptom koji dovodi do dijagnoze AVM je krvarenje: intracerebralno subarahnoidalno ili intraventrikularno. Obično se javlja između 20 i 40 godina.

(Kurir.rs/ Naj žena)

Bonus video:

03:27

DOĐU NAM ODUZETI, A POSLE 12 SATI HOĆE KUĆI Prepoznajte moždani udar po OVE DVE STVARI! Dr Raičević: Ključna su prva 4 i po sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track