POČELO JE SA MODRICOM, A ONDA JOJ JE RUKA OTEKLA! Olivija pati od retkog poremećaja: Mnogi je vređaju i govore joj da je HULK!
Foto: TikTok/oliviaklopchin

TUGA

POČELO JE SA MODRICOM, A ONDA JOJ JE RUKA OTEKLA! Olivija pati od retkog poremećaja: Mnogi je vređaju i govore joj da je HULK!

Život -

Olivija Klopčin iz Springfilda u Vermontu pati od vaskularne malformacije. Ova bolest je rezultat abnormalnog razvoja krvnih sudova. Na telu pacijenta pojavljuju se promene boje, tumori ili, kao kod Olivije, zadebljanja.

Posledica ove bolesti za Oliviju je ekstremno zadebljanje kože ruke, te bol koji oseća sa vremena na vreme.

Ona je za "DailyMail" govorila o bolesti i o tome kako su je otkrili. Prvi simptomi pojavili su se kada je Olivija imala samo dva meseca. Njeni roditelji su primetili da ima neobičnu modricu na ruci koja se pojavila sama od sebe. To ih je zabrinulo, te su ćerku odveli kod lekara i saznali za dijagnozu.

Tokom godina, ruka i šaka su joj počele da rastu, a pogođena područja su je bolela. Kao rezultat malformacije, nastaju krvni ugrušci. Međutim, Olivija veruje da se ipak može nazvati prilično srećnom, jer se napadi bola izazvane krvnim ugrušcima dešavaju svakih nekoliko meseci. Drugi pacijenti se, s druge strane, bore sa stalnim bolom, a osim toga njena ruka je 100% funkcionalna.

Tinejdžerka je veoma aktivna na društvenim mrežama, a na TikToku je prati čak 507.000. ljudi. Većina ljudi veoma pozitivno prima njene video snimke i hvale je što je samouverena i puna optimizma uprkos nedaćama.

Olivija takođe dobija okrutne komentare od internet trolova. Oni joj savetuju da amputira ruku ili joj se rugaju što liči na Hulka (lik iz Marvel Comicsa). Amerikanka priznaje da su takvi komentari za nju bolni, ali ne dozvoljava da joj poljuljaju samopoštovanje.

(Kurir.rs/DailyMail)

Bonus video:

01:33

OVA BOLEST DVA PUTA ČEŠĆE SE JAVLJA KOD ŽENA NEGO KOD MUŠKARACA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track