TRAVAR O TOME KAKO BILJKE POMAŽU AKO DOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru
Foto: Kurir TV

kurir tv

TRAVAR O TOME KAKO BILJKE POMAŽU AKO DOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

Život -

Putovanje bez mučnine, sunčanje bez crvenila i opekotina, normalno varenje. Sve to značajno utiče na kvalitet letovanja.

Da ne bismo posezali za probioticima i analgeticima kada imamo problem na odmoru, rešenje možemo naći u prirodi. Kako da izbegnemo zdravstvene probleme na godišnjem odmoru koristeći prirodne lekove, voditelji emisije Puls Srbije na Kurir TV Milica Marković i Miloš Anđelković pitali su travara Marka Stevanovića.

- Priroda može dosta da olakša stanje uzrokovano preteranom izlaganju suncu. Sok od krastavca i jogurt stavimo u blender s malo vode, da ne bude gusta smesa već što tečnija. To možemo da stavljamo na izgorela mesta, brzo izvlači sve - kaže Stevanović.

Travar se dotakao i drugih problema s kojima možemo da se sretnemo na putovanjima.

- Kiselo mleko, ali i obloge od kiselog kupusa imaju slično svojstvo. Obloga od bokvice takođe i to ne samo kod problema sa suncem već i kod posekotina. Ja sam se nedavno posekao, stavio bokvicu, zatim kantarionovo ulje i problem je rešen - dodaje travar.

03:15

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

Jedna od čestih nuspojava izloženosti suncu jesu i mučnine, protiv kojih je najefikasniji đumbir.

- Pored đumbira možemo za to da koristimo i ren. Ali i uzimati veće količine vode. Bitno je da ne jedemo masnu hranu. Još kad je u kombinaciji sa alkohlom, neizbežni su mučnina i povraćanje.

Čajevi mogu mnogo da pomognu, kaže travar, ali ističe da mali broj ljudi preko leta konzumira ovaj napitak.

- Dosta su nepopularni u ovom periodu jer ljude mrzi da spremaju te napitke kad idu na dalji put. Ali čaj od matičnjaka je odličan za to, kao i za mučninu, mogu da ga piju i deca i odrasli - zaključio je Stevanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track