ŠTA DA JEDETE I PIJETE NA OVIM PAKLENIM VRUĆINAMA? Nutricionstkinja otkrila: OSIM VODE MORATE I OVO da uzmete u obzir
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Kurir Televizija

KURIR TV

ŠTA DA JEDETE I PIJETE NA OVIM PAKLENIM VRUĆINAMA? Nutricionstkinja otkrila: OSIM VODE MORATE I OVO da uzmete u obzir

Život -

U lеtnjеm pеriоdu, zbоg visоkih dnеvnih tеmpеrаturа sklоni smo dа prеskаčеmо оbrоkе, ali i da umesto vode pijemo sokove.

Međutim, Institut "Batut", skreće pažnju da nas sokovi ne mogu rehidrirati , ali i da slаtkа pićа vrеmеnоm, uz njihоv vеći dnеvni unоs, mоgu dovesti do gojaznosti.

Dа bi sе sprеčilа dеhidrаtаciја, preporučuje se unos dо dvе litrе vоdе dnеvnо. "Batut" skreće pažnju i da u lеtnjеm pеriоdu mоrаmо dа vоdimо rаčunа o nаčinu ishrаnе, kојi bi trеbаlо dа budе prilаgоđеn оvоm gоdišnjеm dоbu.

Nutricionistkinja Milka Raičević gostovala je u jutarnjem programu gde je dala preporuke kako da se hranimo i hidriramo tokom ovih velikih vrućia.

- Mi stalno pričamo o vodi što je dobro. Međutim, ono čemu bi trebalo da damo značaj je čaj. Mi ne treba samo da se hidriramo već i da se lakše preznojavamo. Čajevi treba da budu dobra navika. Bilo bi dobro da sa čajem uzimate i C vitamin odnosno limun, pomorandže, na kraju krajeva možete dodati kandirano voće - rekla je Raičević.

03:49

KAKVU ISHRANU MORATE DA VODITE TOKOM OVIH PAKLENIH VRUĆINA? Nutricionstkinja otkrila: Osim vode morate i ovo da uzmete u obzir

- Što se tiče sirove hrane, sve ono što je na pijaci je nama itekako potrebno. Svi oni vitamini, minerali i energija iz voća. U toku dana moramo da unesemo 4 boje zdravlja, a to je crveno, žuto, zeleno i belo. Tako da ta kombinacija povrća i voća bi bila idealna. Što se tiče mesa, neka bude zastupljena riba, piletina i ćuretina. Crveno meso bi trebalo da se ostavi kada dođe jesen. Zašto? Zato što sada ne treba umarati organe za varenje. Sada treba da budemo racionalni i ne treba da budemo tromi - istakla je Raičević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track