LICE JOJ JE CELO BILO ISTETOVIRANO BEZ NJENE VOLJE: Probudila se u praznoj hotelskoj sobi u JEZIVIM BOLOVIMA, onda je usledio ŠOK
Foto: TikTok/thedadbot

pomogao joj je potpuni stranac

LICE JOJ JE CELO BILO ISTETOVIRANO BEZ NJENE VOLJE: Probudila se u praznoj hotelskoj sobi u JEZIVIM BOLOVIMA, onda je usledio ŠOK

Život -

Tejlor Vajt je imala svega 21 godinu kada je njeno lice tetovirano opscenostima protiv njene volje, ne ostavljajući joj drugu opciju osim da prikrije neugledne crteže tamnim, crnim mastilom.

Sada, više od decenije kasnije, stanovnica Floride konačno uklanja ove tetovaže sa licu uz pomoć velikodušnog stranca Karidi Askenasija, inače poznatog kao "TheDadBot".

Vajt, kako prenosi "Njujork post", koja je ranije radila u industriji modifikacije tela i koja pokušava da pređe da radi u oblasti mentalnog zdravlja, rekla je da joj je tetovaža na licu postala prepreka da dobije posao i da ju je odbijanje veoma povredilo.

@thedadbot It takes a Team! Go @?Storm? ! Thank you @Removery Laser Tattoo Removal !! #bekind #mentalhealthawareness #tattoo #salvaginghumanity #fyp ♬ Emotional - Bang Nono

- Pokušala sam da se prijavim za poslove u oblasti zaštite mentalnog zdravlja samo kao govornik - rekla je Vajt, koji ima bipolarni poremećaj 2 i dodala: - Razumem da je moj izgled sasvim drugačiji i možda bih mogao da isprovocira nekoga ko ima neko drugo zdravstveno stanje.

Kada je bila mlada, prvi put je istetovirala tanku liniju sa obe strane lica koje su povezivale njene oči sa slepoočnicama. Bila je to "ratnička boja" koju je Vajt sama naslikala tokom perioda „manije“ dok je radila u radnji za tetoviranje u pokušaju da se dokaže kao umetnica.

U to vreme se udala i za pripadnika američke vojske, koji se kasnije od nje razveo zbog žene koju je upoznao u Iraku, ostavljajući Vajtovu bez krova nad glavom.

Nesrećna žena je ostala da spava na kauču u salonu za tetoviranje. Tada je upoznala svog sledećeg dečka, za koga je verovala da je "sjajan momak" - ali se ispostavilo da je "nasilan", i fizički i seksualno.

Tejlor Vajt
foto: Printskrin/Tiktok

U noći njenog 21. rođendana, prvi put ju je izveo u lokalni bar da izađe na prvo legalno piće, ali njen momak i njegov (njoj nepoznati) drugari su imali na umu zlokobniji planove. Čovek, čiji je identitet sakrila, vratio ju je u hotelsku sobu - i to je sve čega se seća do sledećeg jutra.

Kada se probudila u praznoj hotelskoj sobi, fizički simptomi su je naveli da veruje da je napadnuta protiv njene volje, a lice joj je bilo bolno. Kada se pogledala u ogledalo, videla je "zaista užasne stvari" koje su joj trajno iscrtane na licu - koje je odbila da detaljno opisuje, jer su bile užasne.

Kada se nedeljama kasnije vratila na posao, uništena iznutra čekajući da joj se tetovaže na licu zacele i fizički bol od napada nestane, njen šef je ostao zatečen crtežima koji su virili iz ogromnog sloja korektora.

Tejlor Vajt
foto: Printskrin/Tiktok

- Rekao mi je: "Ti ne možeš da živiš ovako" - priseća se ova 37-godišnjakinja, zbog čega je pristala da joj on precta, odnosno "zatamni" sve te tetovaže kako bi pokušala da "živi normalnim životom".

Nažalost, doživela je sve osim normalnog života, jer je konstantno odbijana za bilo koji drugi posao. I to je bio slučaj sve do njenog slučajnog susreta sa Askenasijem na mreži.

Vajt je počela da deli svoj životni put na TikToku, gde sada ima 22.000 pratilaca, u pokušaju da destigmatizuje mentalne bolesti.

- Volela bih, kada sam bila mlađa, da mi je neko rekao da je u redu da kada niste u redu, da zatražite pomoć - rekla je Vajt, koja je upravo diplomirala i radi na doktoratu iz psihologije. Ali da bi pomogla drugima, Vajtovoj je pre svega bila potrebna pomoć.

Tejlor Vajt
foto: Printskrin/Tiktok

Askenasi je jednog dana naišao na jedan od njenih "TikTok" prenosa uživo i, ganuta njenom pričom, ponudila je da pokrije troškove laserskog uklanjanja ovih tetovaža.

- Problemi sa kojima sam se suočavala očigledno su lično uticali na nju - izjavio je Askenasi, koji ima više od 138.000 "TikTok" pratilaca: - To ju je sprečavalo da učini nešto više u životu.

Inače iz Teksasa, Askenasi je tražio kliniku koja bi preuzela neverovatan podvig da ukloni više slojeva mastila sa lica Vajtove, nesiguran da li uopšte tako nešto i može da se izvede, kao i da li može da priušti skupu proceduru u potpunosti.

Konačno, "Removeri", kompanija za lasersko uklanjanje tetovaža, pristala je da preuzme zadatak - i to bez troškova.

Obično lasersko uklanjanje tetovaža košta hiljade dolara i može potrajati mesecima ili godinama da se potpuno završi. S obzirom na tamno mastilo, Karmen Vander Hejden Brodi, potpredsednica kliničkih operacija u "Removeriju", procenjuje da bi moglo da prođe „više od dve godine“ dok se sve tetovaže uklone.

- To je postepen proces, ali onaj koji daje trajne rezultate i menja život - naglasila je ona.

A Vajtova? Ona je konačno spremna da napusti dugotrajno podsećanje na bolnu prošlost toliko da se „smejala“ tokom prvog uklanjanja prošlog meseca, uprkos bolu koju nanosi laser.

- Ne uklanjam ovo samo iz kozmetičkih razloga - rekla je: - Ovo zaista uklanja deo mene koji više ne predstavljam niti živim u njemu.

(Kurir.rs/Ona.rs)

Bonus video:

00:46

PORED TOGA ŠTO JE TATU MAJSTOR, SINDI POČINJE DA SE BAVI I TREP MUZIKOM! Bivša Modelsica otkrila detalje novih poslovnih poduhvata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track