"PROGLAŠAVAM VAS SUPRUGOM, SUPRUGOM I SUPRUGOM" Šok venčanje kakvo svet NIJE VIDEO! Njih trojica rekli su DA, a ovako je izgledalo
Foto: Printscreen/Instagram

BRAZIL

"PROGLAŠAVAM VAS SUPRUGOM, SUPRUGOM I SUPRUGOM" Šok venčanje kakvo svet NIJE VIDEO! Njih trojica rekli su DA, a ovako je izgledalo

Život -

Svedočimo stvaranju istorije. Tri muškarca iz Brazila odlučila su da formalizuju svoju višegodišnju vezu i javno proslave svoje poliamorno venčanje.

Jedinstveno venčanje održano je u Sao Paulu, Brazil. Tri muškarca, Daglas Kasali, Atila Rodriges i Daglas Hajns, koji su u vezi pet godina, odlučili su se za taj korak.

Simbolično venčanje moglo bi biti početak promene.

Brazilski zakon ne dozvoljava poligamne unije, dok je gej brak legalan već više od 10 godina. Simbolična ceremonija, koja se održala na krovu u istorijskom centru Sao Paula, zabeležila je lepotu i predanost odnosa triju muškaraca. Ova simbolična ceremonija takođe označava početak rasprave o legalizaciji poligamnih unija u Brazilu.

"Sada vas proglašavam suprugom, suprugom i suprugom", zvučale su reči Lidije Vas, koja je predvodila ceremoniju, obeležavajući jedinstven trenutak u istoriji ljubavi u Brazilu.

Venčana ceremonija nije bila ograničena samo na razmenu prstenja, već je uključivala i simbolični obred venčanja koji je predstavljao uniju njihovih duša. Svaki muškarac ima tetovažu koja simbolizuje njihovu uniju, a detalji venčanja poput nijanse zelene njihovih odela sugerišu referencu na boje gej zastave.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

01:52

ISPOVEST SRPSKOG GEJ AKTIVISTE! Milan Nikolić: Otac me pitao da li sam ja ONO! Naša generacija je učila da ĆUTI I TRPI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track