MISLAV NAKON 32 GODINE VRATIO KNJIGU U BIBLIOTEKU: Evo zašto mu je toliko trebalo! Iza svega se krije POTRESNA PRIČA (FOTO)
Foto: Facebook

DIRLJIVA PRIČA

MISLAV NAKON 32 GODINE VRATIO KNJIGU U BIBLIOTEKU: Evo zašto mu je toliko trebalo! Iza svega se krije POTRESNA PRIČA (FOTO)

Život -

Gradska biblioteka i čitaonica Vinkovci na zvaničnoj Fejsbuk stranici je objavila kako im je nakon 32 godine sugrađanin Mislav vratio pozajmljenu knjigu.

Međutim, to nije uradio namerno, a iza svega se krije tužna priča. Naime, 11. septembra 1991. godine Mislav je pozajmio knjigu "Bijeli dvori", čiji je autor Vehbi Kikaj.

"Knjige se vraćaju kući. Mislav je pre 32 godine pozajmio knjigu, tačnije 11. 9. 1991. godine, kako i piše u njegovoj staroj članskoj karti. Za nas je posebno važan podatak dopisan rukom desetogodišnjaka: '16. 9. 1991. srušena biblioteka... Izgorela'.

Knjigu više nije mogao da vrati na njemu poznatu adresu pa ju je čuvao i čekao... Jer Mislav, kao i većina ljudi koja voli da čita, veruje u feniksa. Vinkovački feniks je na staroj adresi, a sačuvane knjige iz prošlosti se polako vraćaju", napisali su iz biblioteke na Fejsbuku.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

01:43

BIBLIOTEKA KOJA JE NASTALA U GOSTIONICI: Osnovana pre 155 godina, gorela u požaru, a danas je simbol Srema (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track