Izlečimo zajedno malog Milutina

Dr Kurir pokrenuo akciju

Izlečimo zajedno malog Milutina

Život -
Dečak boluje od retke i teške bolesti, a ako ne ode na lečenje, teško da će dočekati svoj treći rođendan u oktobru

Trogodišnji Milutin Milić iz Pečenjevca kod Leskovca boluje od teške i retke bolesti koja pogađa jedno od 40.000 dece - metahromatske leukodistrofije, a samo za analizu krvi u Nemačkoj potrebne su 4.500 evra.Da bi počelo lečenje matičnim ćelijama u Kini ili Rusiji, neophodno je mnogo više novca.

Svaka terapija, kojih može biti čak devet, plaća se po 10.000 evra, a roditelji bolesnog dečaka nemaju ni približno toliko novca.Žitelji Pečenjevca, zemljaci legendarnog pevača Tome Zdravkovića, pričaju, da je Toma živ, mali Milutin bi sigurno bio izlečen.

- To je sto posto tačno. Naš Toma bi pevao danonoćno kako bi pomogao svom malom zemljaku, teško bolesnom Milutinu. Al‘ pošto kafanski boem, nažalost, nije više s nama, molimo sve druge ljude dobrog srca, sve prijatelje, poznanike koji mogu da izdvoje bar po 100 dinara, da to i urade, kako bi naš mali junak preživeo - mole meštani sela Pečenjevac.

Nažalost, malom Milutinu je svakim danom sve lošije. Ako bolest nastavi da se razvija ovim tempom, teško da će dočekati svoj treći rođendan u oktobru. Da se to ne bi dogodilo, radnici nekoliko privatizovanih preduzeća već su se sami organizovali. Rešili su da daju sve od sebe i pomognu koliko mogu.Mladi iz đačkog parlamenta u leskovačkom kraju takođe su organizovali humanitarne akcije. Oni dele flajere s natpisom: „Pomozite malom Milutinu, leka ima“.Aleksandar Davinić

Kako da pomognete MilutinuDinarski račun: 105-0000402606299-09Devizni račun: 400876864000Iban

RS351052605260541010605170|Računi su otvoreni u Aik banci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track