ZBOG JURENJA POPULARNOSTI NA INTERNETU MOŽE DA "POPIJE" KAZNU! Policija istražuje jutjubera zbog ŠOK snimka, a on se ovako pravdao
Foto: Instagram/fidias0

ima ih raznih

ZBOG JURENJA POPULARNOSTI NA INTERNETU MOŽE DA "POPIJE" KAZNU! Policija istražuje jutjubera zbog ŠOK snimka, a on se ovako pravdao

Život -

Poznatom jutjuberu sa Kipra Fidias Panajiotu, Jutjub platforma do sada donosila je veliku zaradu, međutim jedan nedavni video može ga skupo koštati - kako novčano, tako i strahom od moguće istrage japanske policije. I to sve zbog vožnje bez karte prilikom njegove posete Japanu.

Fidias Panajiotu iz Kipra, poznat je kao Jutjuber sa preko 2.4 miliona pretplatnika. Na njegovom kanalu mogu se naći razni videi sa putovanja i bizarni izazovi kojima pokušava da skrene pažnju za sebe. Međutim video pod nazivom "Putovao sam kroz Japan besplatno" koji je objavio 20. oktobra zapao je za oko celom svetu, a na njegovu žalost i japanskoj vlasti.

Na video snimku koji je u međuvremenu uklonjen, moglo se videti kako se on i još tri osobe nadmeću u trci širom Japana za 10.000 dolara. U videu je snimio kako se vozi japanskim javnim prevozom tvrdeći da sve to radi bez plaćanja karte.

Panajiotu je kasnije priznao da ga je prvobitno policija i pritvorila - nakon što im je rekao da nema dovoljno para da plati kartu, ali on se tu nije zaustavio.

Kako je objasnio, nepoznata osoba mu je ranije dala 600 jena (3.78 eura), ali još uvek mu je nedostajao pun iznos, pa je odlučio da se vozi bez da plati. U ovome takođe leži problem, jer prema japanskim zakonima, prosjačenje je zabranjeno u zemlji i može predstavljati krivično delo.

Da se on ni nakon kontakta sa policijom nije zaustavio, govori činjenica da ga je kasnije i kondukter uhvatio kako putuje bez karte, a Panajiotu je glumio da je bolestan pre nego što je pobegao i ukrcao se na drugi voz, gde se sakrio u toaletu kako bi izbegao osoblje.

Portparol regionalnog železničkog operatera "Kyushu Railway Company" iz Japana rekao je da će pregledati Panajiotuov video pre nego što odluče da podnesu prijavu policiji.

"Upoznati smo sa slučajem i istražujemo činjenica oko njega", rekao je on.

Panajiotu je takođe u istom videu snimio sebe kako dobija besplatan doručak u hotelu u kom nije odseo.

"Otišao sam u sobe da proverim broj kako bih mogao da ga upotrebim kao šifru za doručak. I uspelo mi je. Imam pristup japanskom hotelu s pet zvezdica... I napustićemo hotel a da nas uhvate", rekao je.

Njegove šale postale su i više nego ozbiljne, zbog čega je Jutjub uklonio njegov video, navodeći da krši prava zajednice, a jutjuber se nakon svega izvinio, rekavši:

"Zdravo predivni ljudi, izvinjavam se Japancima ako sam ih naterao da se osećaju loše, to nije bio moj cilj!"

(Kurir.rs/Index/Blic)

Bonus video:

04:41

ZAŠTO NETFLIX, HBO, AMAZON NE ŽELE DA PRIKAZUJU OVAJ FILM? Glumac iz Njujorka o milionskom projektu i INTERESU da se OVO NE SAZNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track