ŽALILA SE NA JAKE BOLOVE U LEĐIMA, A KAD SU JE POSLALI NA SKENER LEKARI SU ZANEMELI: Ono što su videli ih ostavilo u čudu (FOTO)
Foto: Profimedia

nisu verovali šta vide

ŽALILA SE NA JAKE BOLOVE U LEĐIMA, A KAD SU JE POSLALI NA SKENER LEKARI SU ZANEMELI: Ono što su videli ih ostavilo u čudu (FOTO)

Život -

Dvadesetogodišnja Sjao Ju sa Tajvana primljena je u bolnicu, ranije ovog meseca, zbog jakih bolova u leđima i dehidracije.

Devojka je imala temperaturu, dok je analiza krvi pokazala neuobičajeno visok broj belih krvnih zrnaca. Lekari su naložili CT skener, a rezultati su ih šokirali.

Naime, ustanovljeno je da pacijentkinja ima bezmalo 300 kamenčića u desnom bubregu.

Ona je prvo dobila antibiotike, posle čega su lekari minimalnom invazivnom operacijom izvukli kamenje, prenosi Oddity Central.

Njihova veličina je varirala (između pet milimetara i dva centimetra), a bolnica je objavila fotografiju koja je osvanula na mrežama.

Iako postoji više faktora koji mogu da dovedu do stvaranja kamenja u bubregu, u ovom slučaju pacijentkinja uopšte nije uživala u vodi za piće, već u slatkim čajevima i sokovima.

To je izazvalo hroničnu dehidraciju, stanje u kojem urin postaje koncentrisaniji, a minerali u njemu se kristališu i formiraju kamenje.

Lokalni urolozi pozvali su građane da pije puno vode, kako bi osigurali da telo može da obradi unos šećera, soli i kalcijuma, koristeći slučaj Sjao Ju kao upozorenje.

(Kurir.rs/Telegraf/T.B.)

Bonus video:

01:19

DA LI ZNATE KOLIKI SE PROCENAT SRBA PRIDRŽAVA SAVETA LEKARA? Knežević otkrio zašto je alternativna medicina zastupljena kod nas?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track